kronika

Romunski tovornjakar na avtocesti trčil v varovalno ograjo

20.5.2020 | 13:00 | L. M., foto: PPP Novo mesto

V letu 2019 je na območju PU Novo mesto zaradi neprilagojene hitrosti življenje izgubilo osem ljudi.

V letu 2019 je na območju PU Novo mesto zaradi neprilagojene hitrosti življenje izgubilo osem ljudi.

Včeraj nekaj  po  21.  uri  se  je  zgodila  huda  prometna  nesreča na priključku
avtoceste  Novo  mesto  vzhod.  Policisti  Postaje  prometne  policije  so ugotovili,  da  je voznik tovornega vozila iz Romunije zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom,  trčil  v  varovalno  ograjo in se prevrnil. Gasilci so s tehničnim posegom rešili hudo poškodovanega voznika, ki  je  ostal ukleščen v vozilu, reševalci pa so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Voznica izgubila oblast nad vozilom

Policisti Policijske postaje Črnomelj so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Črešnjevcu pri Semiču.

Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je peljala iz Semiča proti Metliki in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli reševalci.

V letu 2019 je v prometnih nesrečah, ki so se zaradi neprilagojene hitrosti zgodile na cestah na območju PU Novo mesto, življenje izgubilo osem ljudi.

Maraton nadzora hitrosti

Romunski tovornjakar na avtocesti trčil v varovalno ograjo

Danes in jutri, 20. in 21. maja, že šesto leto zapored na 629 lokacijah na slovenskih cestah poteka maraton nadzora hitrosti. Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajamo skozi vse leto. S pogostejšimi in bolj poostrenimi nadzori pa navadno začnemo v aprilu.

"Zaradi epidemije covid-19 so letos odpadle številne aprilske aktivnosti, ki jih sicer izvajamo z ostalimi deležniki, denimo prvi del vsakoletne akcije Hitrost. Ker pa se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želimo z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov," pravi Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostjo na PU Novo mesto.

Več informacij in seznam vseh 629 lokacij, na katerih bomo merili hitrost, najdete na spodnji povezavi: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104112-to-sredo-in-cetrtek-z-maratonom-nadzora-hitrosti-do-varnejsih-cest-za-vse-udelezence-objavljamo-seznam-lokacij

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava