Samoplačniško testiranje za 94 evrov v Novem mestu, kmalu še v Brežicah

20.5.2020 | 19:30

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Novo mesto, Brežice - Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom je od 11. maja možno tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Za testiranje se je treba najaviti, posebnega čakanja nanj ni, je povedal strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič. Do konca tedna bo omenjeno testiranje možno tudi v brežiški bolnišnici.

Po Piletičevih podatkih je cena testiranja 94 evrov. Na izid testiranja je treba počakati 24 ur, ob večjem obisku pa se ta rok lahko nekoliko podaljša, je opozoril.

Testiranje poteka v stavbi stare interne bolnišnice poteka vsakodnevno med 9. in 12. uro. Vhod je z zadnje strani, so objavili na spletni strani Splošne bolnišnice Novo mesto.

Stroške brisa je treba plačati pred odvzemom brisa. Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 07 39 16 119.

Po poročanju STA direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar pravi, da bodo omenjeno testiranje do konca tedna uvedli tudi v njihovi ustanovi. Cena bo primerljiva s testiranji v drugih bolnišnicah.

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava