Po avtocesti več kot 200 km/h

21.5.2020 | 14:00

Po avtocesti več kot 200 km/h
Foto: PU Krško

Foto: PU Krško

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v torek na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 194 km/h. Kršitelj je v močnem nalivu po delu avtoceste na območju nekdanje cestinske postaje Drnovo, kjer sta le dva prometna pasova, z obeh strani pa je betonska ograja, prehiteval druga vozila in peljal tudi s hitrostjo, višjo od 210 km/h.

Policisti so kršitelja ustavili in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Za omenjeno kršitev zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi pet kazenskih točk.

Tatvini v Šentrupertu

V noči na sredo so na območju Šentruperta neznanci iz stanovanjske hiše ukradli denar in bančno kartico s PIN kodo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Šentrupertu je včeraj malo pred 17. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel dve lovski puški. Lastnik je oškodovan za okoli 3000 evrov.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava