dolenjska

Dvajset točk v uri in pol!

29.5.2020 | 10:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Župan Marjan Hribar, na levi Lidija Radkovič, strokovna sodelavka v občinski upravi.

Župan Marjan Hribar, na levi Lidija Radkovič, strokovna sodelavka v občinski upravi.

Tokratna seja je potekala v HŽD v Beli Cerkvi.

Tokratna seja je potekala v HŽD v Beli Cerkvi.

Nekateri so nosili maske...

Nekateri so nosili maske...

Nekateri so bili brez....

Nekateri so bili brez....

Šmarješke Toplice - Po dobrih treh mesecih je te dni spet potekala redna seja občinskega sveta občine Šmarješke Toplice, zaradi posebnih razmer, povezanih s koronavirusom in epidemijo, tokrat v Zwittrovi dvorani Hiše žive dediščine v Beli Cerkvi in ne v sejni sobi občinske stavbe v Šmarjeti.

Župan Marjan Hribar je svetnikom - zaščitne maske je nosila peščica prisotnih, so pa sedeli narazen - uvodoma povedal in prosil za razumevanje, da bi bilo zaradi priporočil, povezanih s koronavirusom, dobro, da sejo zaključijo v kaki uri, kar pomeni, da naj bo razprave čim manj in naj zastavljajo res nujna vprašanja, s čimer pa nikakor ne želi »omejevati demokratičnega procesa«.

Kljub temu, da je bilo na dnevnem redu dvajset točk, jim je to skorajda uspelo, saj poročevalci pri točkah, ki so prišli iz različnih ustanov, praviloma skoraj niso govorili. Tudi svetniki so bili skopi z vprašanji, čeprav nekaterim to ni bilo najbolj všeč in je bilo ob koncu slišati željo, naj bodo seje pogostejše in z manj točkami, ki jih bodo lahko predebatirali.

Zaključni računa za 2019

Med drugim so šmarješki svetniki sprejeli zaključni račun Občine Šmarješke Toplice za leto 2019. Prihodki so bili realizirani 85,3-odstotno (nekaj več kot 3,5 milijona evrov), odhodki pa 57,8-odstotno (malo manj kot 3 milijone evrov).

Župan Hribar je povedal, da proračun zaznamuje »skrbnost v poslovanju«, manjše odhodke beležijo na račun dveh ključnih projektov, ki ju vodi Mestna občina Novo mesto: kolesarske povezave Novo mesto-Šmarješke Toplice-Dobrava in Novo mesto-Šmarješke Toplice-Škocjan, ter investicije Hidravlične izboljšave. Tu je bil zamik del, projekta nista bila realizirana v predvidenem roku in sta se prenesla v letošnje leto. Sicer je župan poudaril, da je občina uspešno počrpala vire, ki jih je imela na voljo, od povprečnine do evropskih sredstev, kot glavni projekt pa je omenil gradnjo kanalizacije v vasi Žaloviče. Naštel je tudi področja, kjer so privarčevali: pri tekočem vzdrževanju, nakupu materialnih sredstev, itd.

‹ nazaj

Galerija (8)

SMARJETA 001
SMARJETA 002
SMARJETA 003
SMARJETA 004
SMARJETA 005
SMARJETA 006
SMARJETA 007
SMARJETA 008

Komentarji (5)

29.5.2020OceniTrue Truic 
Vsaka skupnost ima vodjo kot si ga zasluži, torej v zvezi s Šmarješko občino je to to ne..?.:) Je pa samo čakati kdaj si bodo pošteno skočili v lase "ekipniki "bivše rotovške naveze. Mislim da ta čas ni več daleč...okoliščine ekonomske krize skupaj z ostalimi "inštitucionalnimi zadevščinami" ki so v postopku, bodo le pospešile ta proces, kjer se bodo v krdelu napadali in grizli eden drugega brez milosti:). Dokler je keša ni problemov se koritniki nekako zmenijo, ko zmanjka denarja pridejo nasprotja na plan, se plat zgodbe obrne, najbolj zvest "kamarat " pa postane tvoj zagrižen sovražnik - čez noč se zasuče:) To bo še zanimivo v Nm..tudi tu bo še Q usekal:)
29.5.2020Ocenirim 
bravo SVETNIKI se požvižgajo za CCA.3MILIJONE EUROV kamor stopiš vse zaraščeno in zanemarjeno
29.5.2020OceniFelix 
,,Področja kjer so privarčevali,,!! Pa se v.d. župana resnično dela norca iz občanov! A to pomeni, da se ne bo več kosilo obcestnih brežin na že tako ozkih in luknjičastih cestah! A si tudi te miloščine več ne zaslužimo!
30.5.2020Ocenirim 
Felix lahko poveš katere brežine se kosijo. Mogoče si zamenjal za šentjernejsko občino
31.5.2020OceniFelix 
Še 1x za RIM! Mišljeno je bilo ker se NE kosijo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava