kočevsko-ribniško

Pivčeva o upravljanju z državnimi gozdovi in razvoju lesnopredelovalnih centrov

3.6.2020 | 18:45 | R. N., foto: M. G.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano  dr. Aleksandra Pivec  je danes obiskala družbo Slovenski državni gozdovi in hčerinsko podjetje Snežnik Kočevska reka. 

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes obiskala družbo Slovenski državni gozdovi in hčerinsko podjetje Snežnik Kočevska reka. 

Kočevje - Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes obiskala družbo Slovenski državni gozdovi (SiDG) in hčerinsko podjetje Snežnik Kočevska reka. Namen obiska je bil seznanitev s poslovanjem podjetij ter načrti na področju upravljanja z državnimi gozdovi oz. lesnopredelovalnimi centri.

V podjetju SiDG jo je sprejel v. d. direktorja Samo Mihelin, ki je ministrici predstavil stanje po prevzemu vodenja podjetja in načrte za naprej. Pivčeva je pozdravila usmeritve podjetja glede gospodarjenja z državnimi gozdovi v smeri trajnostnega ravnanja in stroškovne učinkovitosti ter potrebi po hitremu ukrepanju ob ujmah. V podjetju Snežnik Kočevska reka pa si je ministrica ogledala delovanje lesnopredelovalnega centra, ki je pomembno podjetje v Sloveniji za razvoj in širitev tega področja, zato je ministrica podprla načrtovano investicijo v obnovo žage, pravijo na kmetijskem ministrstvu.

Ministrica je poudarila pomen priprave strateškega načrta za lesnopredelovalne centre v državi. »Strateški načrt bo med drugim določil število novih lesnopredelovalnih centrov v državi. Priprava novega načrta bo prva naloga novega vodstva podjetja SiDG. Zato je potrebno v podjetju vzpostaviti popoln sistem vodenja, nato pa sledi priprava oz. revidiranje predloga strateškega načrta, njegova potrditev ter izvedba,« je dejala. Pričakuje, da bo strateški načrt pripravljen čim prej.

V strateškem načrtu, za katerega je Pivčeva izrazila upanje, da bo ambiciozen, naj bi bili med drugim opredeljeni štirje lesni centri. Izvedene študije v predlogu načrta so najboljšo rentabilnost pokazale pri snežniškem lesnem centru. Centri bi imeli nekatere osnovne dejavnosti enake, hkrati pa bi vsak imel še dodatno, specializirano dejavnost v povezavi z dodelavo in predelavo gozdno lesnih sortimentov, še sporočajo z ministrstva.

‹ nazaj

Galerija (9)

koÄŤevska reka  (1)
koÄŤevska reka  (2)
koÄŤevska reka  (3)
koÄŤevska reka  (4)
koÄŤevska reka  (5)
koÄŤevska reka  (6)
koÄŤevska reka  (7)
koÄŤevska reka  (8)
koÄŤevska reka  (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava