posavje

Obnovili dotrajan most v Križišču

6.6.2020 | 13:00 | R. N.

Obnovljen most (foto: Komunala Sevnica)

Obnovljen most (foto: Komunala Sevnica)

Sevnica - Javno podjetje Komunala Sevnica je nedavno v sklopu rednega vzdrževanja občinskih cest zaključilo obnovo mostu čez reko Mirno v Križišču. Zaradi dotrajane lesene vozne konstrukcije je bila obnova mosta načrtovana že pred meseci, vendar se je zaradi epidemije covid-19 investicija nekoliko zamaknila.

V sklopu obnove so odstranili dotrajane lesene tramove, za izravnavo so uporabili smrekove deske, za dodatno zaščito lesa pa so namestili še kovinske plošče. Na novo je pobarvana zaščitna ograja, na tem odseku so postavljeni tudi novi prometni znaki, so sporočili s sevniške občine. 

Obnovili dotrajan most v Križišču

V sporočilu za javnost so še zapisali, da je Direkcija za infrastrukturo sprejela pobudo občine za razširitev cestne infrastrukture na Bregu. »V že pripravljeno dokumentacijo za ureditev mostu čez Podvinski potok je dodana tudi projektna naloga za ureditev širšega cestnega odseka proti Sevnici. Gre za odsek v križišču cest Radeče–Breg, Breg–Sevnica–Brestanica in Breg–Jurklošter. V sklopu rekonstrukcije območja je poleg razširitve cestišča predvidena tudi izgradnja enostranskega pločnika in ureditev cestne razsvetljave na Bregu od Podvinskega potoka proti Sevnici do konca vasi Breg. Projekt je v fazi izdelave naročila izvedbene dokumentacije.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava