V znamenju komunale, cen in šolstva

19.6.2020 | 17:45

Včerajšnja seja občinskega sveta Črnomelj. (Foto: M. L.)

Včerajšnja seja občinskega sveta Črnomelj. (Foto: M. L.)

Včerajšnja seja občinskega sveta Črnomelj. (Foto: M. L.)

Črnomelj - V občini Črnomelj bodo odslej plačevali Komunali za ravnanje z odpadki 25 centov več po osebi, kot so za to storitev dajali do sedaj. Na ravnanje z odpadki se nanaša Odlok ravnanju s komunalnimi odpadki, ki so ga na včerajšnji seji spremenili črnomaljski občinski svetniki.

Na seji so sicer obravnavali še nekaj poročil podjetja Komunale. Pri tem so s sprejetimi sklepi med drugim potrdili poleg že omenjenega odloka tudi Elaborat o oblikovanju cen 24-urne dežurne pogrebne službe in spremenjeni odlok v zvezi z zavetiščem za zapuščene živali na območju občine Črnomelj.

Poslušali so poročilo Policijske postaje Črnomelj o varnostnih razmerah, poročilo Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine ter se seznanili s premoženjsko bilanco občine.

Ob začetku seje je ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus poročala o delovanju šole, pri tem je v odzivu na razpravo zanikala, da bi bil kolektiv šole sprt. Nekateri v razpravi so namreč trdili, da šola zaradi notranjih sporov izgublja ugled in da se tudi zato mladi po osnovni šoli ne vpisujejo v to šolo.

Včeraj pred sejo so mladi raziskovalci Srednje šole Črnomelj predstavili nekatere ugotovitve o okoljskem stanju črnomaljskega območja, pri tem so posebej izpostavili črno človeško ribico.

M. L.

Galerija

Komentarji (2)

29.6.2020–1   (0)   (1)   OceniLojzekov stric 
Bicikel klošarji okoli šole naredite kak krog
29.6.2020 1   (1)   (0)   OceniTrue Truic 
Narod je neumen, kajne "striček " ? :) ;)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava