dolenjska

Podpisali pogodbo za gradnjo vodovoda in kanalizacije

23.6.2020 | 08:45 | M. Ž.

Novo mesto (Foto: arhiv DL)

Novo mesto (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški župan Gregor Macedoni in Martin Gosenca, predsednik uprave družbe CGP sta včeraj podpisala pogodbo za gradnjo vodovoda in kanalizacije na območju Ždinje vasi. Vrednost naložbe 1. faze 1. etape je nekaj več kot 457.000 evrov, od tega sofinancerski delež iz državnega proračuna znaša 300.000 evrov, so sporočili iz novomeškega rotovža.

Mestna občina namerava graditi kanalizacijo komunalnih odpadnih vod na območju naselja Ždinja vas ter na manjšem delu naselja Trška gora. Sočasno z izgradnjo kanalizacije bodo prenovili tudi obstoječi dotrajan vodovod, zgradili nov vodohran in dogradili vodovodno omrežje.

Župan Macedoni je uvodoma predstavil nekaj podrobnosti: »Govorimo o prvi etapi prve faze, ki zagotavlja, da bo vodovodno omrežje tudi v tem delu mesta povezano s centralnim vodovodnim omrežjem, s čimer bomo zagotovili zanesljivo oskrbo s pitno in požarno vodo. V tej fazi bomo hkrati zgradili tudi del bodoče kanalizacije, torej sistema za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, ki pa bo lahko zaživel šele ko bo dokončno priključen na osrednji kanal novomeškega omrežja v t.i. drugi fazi.«

Druga faza se osredotoča na komunalno kanalizacijo od naselje Ždinja vas do navezave na obstoječo kanalizacijo pri Sevnem ter padavinski kanal od GC Brezovica do Mačkovca. V samem naselju Ždinja vas se bo ob vodovodu gradilo tudi kanalizacijo v dolžini 374 metra. Kanalizacija bo v funkciji, ko bo zgrajena druga faza projekta.

»Verjamem, da nam bo uspelo in da bo v začrtanih rokih ter v finančnih okvirjih projekt tudi izpeljan. Začetek del bo takoj po uvodni koordinaciji, ki bo v kratkem. Projekt se bo najverjetneje zaključil do konca maja prihodnje leto,« je še dejal Martin Gosenca.

‹ nazaj

Komentarji (3)

23.6.2020—   (1) (1)OceniJožko 
Od sile so ! Kar ni Lojzetu ratalo (Šmihel pa še kaj), gre tu bp... Ždinja vas z okolico se ni dalo niti zamišljati. Sedaj so pa že količki ob cesti do Ždinje vasi in po hribu, kar daje vedeti, da bodo še presenečenja :-)
23.6.2020OceniTrue Truic 
Ma super so, Nm ni za prepoznati, slišati je da se rečna luka gradi na Loki, zračna luka bo v Češči vasi, skytrain bo povezoval Bršljin in Kandijo ter nas rešil prometnih konic, dober je tudi električni tramvaj, ki masovno prevaža turiste po znamenitostih lepega novega Gl.trga, priključek- hitra cesta skozi Nm proti Beli krajini do semaforja Žabja vas je pomembna pridobitev hitrga tovornega in potniškega prometa , nasplošno vse nam daje občutek da je Nm eno najbolj razvijajoče mesto na planeti Zemlja. Slišati je tudi da se bo v 3 mandatu začelo graditi v vesolju, na Marsu so že začrtane trase avtoceste, tudi kanalizacija je v pripravi itd... , G5 omrežje bo povezava z rastočim vesoljnim NM na Zemlji pod vodstvom sposobnega župana gregorja macedonija velikega. Zelo lepo nam je tukaj in radi se imamo - vsi. Ljudje so zelo zadovoljni.
23.6.2020OceniTrue Truic 
G5 je namreč Nm posodobljena inačica 5G. za info, ..da ne bo napačne inetrpretacije:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava