Nejc Barič okrepil KK Krko

27.6.2020 | 10:05

Nejc Barič

Novo mesto - Kot sporočajo iz Košarkarskega kluba Krka, njihovi košarkarji trenirajo že dober mesec, obrise pa dobiva tudi članska ekipa, ki bo v novi sezoni igrala v regionalni Ligi ABA, domačem prvenstvu Ligi Nova KBM in pokalu Spar.

Ponosni so, pravijo, da je njihove vrste okrepil izvrstni organizator igre Nejc Barič (183 cm, roj. 1997), ki je v lanski sezoni igral v Kopru, pred tem pa v Laškem in Trbovljah.

Nejc je svojo športno pot začel v rodnem Zasavju v KK Rudar Trbovlje, kjer se je kalil pod taktirko trenerja Damirja Grgića. Z Rudarjem je bil leta 2012 prvak pokala Mini pokal Spar. Jeseni 2012 se je preselil v Laško, kjer je bil sedem sezon, od leta 2014 tudi pri članih. Lani poleti je okrepil Koper Primorsko, s katerim je letos osvojil tudi pokalni naslov. V Ligi ABA je v minuli sezoni 2019/2020 beležil po 7.5 točke, 3.9 podaje in 2.8 skoka v dobrih 21 minutah na srečanje.

V preteklosti je Barič nastopal za vse mlajše slovenske reprezentančne selekcije, predlani je oblekel tudi dres članske B reprezentance. Nejc prihaja iz košarkarske družine - njegova sestra Nika je kapetanka ženske reprezentance, od leta 2011 pa igra v izjemno močni ruski ligi.

Jure Balažić, direktor KK Krka:

„Nejc je v drugem delu pretekle sezone pokazal, da lahko kvalitetno igra na nivoju Lige ABA. Gre za ambicioznega mladega igralca, ki si želi napredovati in mi mu bomo to tudi omogočili. Vesel sem, da bo v sezoni 2020/21 branil barve KK Krka.“

Nejc Barič, košarkar Krke:

"Hvala za dobrodošlico. Izredno sem zadovoljen, ker sem si pridobil zaupanje vodstva kluba in trenerja Vladimirja Anzulovića, da bom lahko nosil igro novomeške Krke v novi sezoni. Cel junij delamo intenzivno, mlajši igralci še nekoliko dlje. V naši igri bo precej energije, krasila nas bo čvrsta obramba. Krki želim dati svojo energijo, zbranost v obrambi in pametno igro v napadu. Upam, da se bodo navijači po korona krizi lahko vrnili v dvorano na tribune. Veselim se srečanja z njimi. Računam na njih, da nam bodo celo sezono stali ob strani z bučno podporo!“

M. L.-S.; Foto: KK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava