Gasilci se v Klek ne bi selili

2.7.2020 | 11:40

Žužemberški gasilci se zanimajo za nakup nekdanje trgovine s tehničnim materialom, ki je v lasti KZ Trebnje. (Foto: R. N.)

Žužemberški gasilci se zanimajo za nakup nekdanje trgovine s tehničnim materialom, ki je v lasti KZ Trebnje. (Foto: R. N.)

Mihael Filipič (Foto: R. Nose)

Mihael Filipič (Foto: R. Nose)

Žužemberk - Žužemberški gasilci že kar nekaj časa iščejo primerno lokacijo, kjer bi lahko zgradili nov gasilski dom. V zdajšnjem objektu, ki je tik ob glavni cesti pod osnovno šolo, imajo po besedah predsednika društva Mihaela Filipiča tako v domu kot pred njim premalo prostora za izvajanje vseh dejavnosti, ki jih opravljajo.

»Ko je intervencija, moramo najprej zapeljati vozila iz garaže, da se lahko normalno oblečemo. Tudi občne zbore imamo drugod, ker v domu enostavno ni prostora za takšne dogodke,« njihove težave oriše predsednik in dodaja, da že dolgo iščejo dolgoročno rešitev. Potem ko je Kmetijska zadruga Trebnje zgradila nov prodajni center ob industrijski coni, kamor je preselila obe trgovini, ki ju je imela v Žužemberku, se je ponudila priložnost za nakup stavbe, kjer je imela trebanjska zadruga prej trgovino s tehničnim materialom. »Zavedamo se, da to ni najbolj optimalna rešitev, a trenutno ni boljše,« pravi Filipič.

KZ Trebnje zemljišče s stavbo prodaja za 200.000 evrov brez davka. »Nam je interes, da objekt prodamo najboljšemu ponudniku. Kar nekaj jih je izrazilo interes za nakup. Pogovore smo imeli tudi z žužemberškimi gasilci, vendar mislim, da se še niso dokončno odločili, ali ga bodo kupili,« za naš časopis pove direktor trebanjske zadruge Stanko Tomšič, ki ob tem dodaja, da nameravajo prodati tudi objekt na trgu, kjer je bila prej živilska trgovina.

Po besedah predsednika žužemberških gasilcev bi društvo lahko prispevalo tretjino denarja za nakup zemljišča, zato so na občino naslovili pobudo, da jim pomaga. A župan Jože Papež ima drugačne poglede. Meni, da ta nakup »ni smotrn in gospodarsko naravnan«.

Celoten članek si lahko preberete v današnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

R. Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava