Galerija Simulaker mladim umetnikom ali skupinam ponuja možnost predstavitve

6.7.2020 | 19:00

Galerija Simulaker (foto: arhiv)

Novo mesto - Galerija Simulaker, ki deluje v okviru novomeškega zavoda LokalPatriot, je te dni objavila redni letni razpis Prva priložnost, ki je namenjen predstavitvi mladih in uveljavljajočih se avtorjev ali umetniških skupin. Pri izboru bodo upoštevali izvirnost in kakovost umetniških del ter izvedljivost razstave. Prijavni rok poteče 31. julija.

V galeriji so pojasnili, da gre za razpis za samostojni razstavni projekt, na katerega se lahko prijavijo posamezni avtorji, umetniške skupine ali kuratorji.

Razpis je namenjen avtorjem, ki delujejo na področjih vizualne ali intermedijske umetnosti, starim do vključno 30 let. Pogoj je še v zadnjih petih letih končan študij umetniške smeri.

Razstavo izbranega posameznika ali skupine bodo v Simulakru pripravili oktobra, skupini ali posamezniku bodo izplačali bruto 300 evrov honorarja.

Galerija bo poskrbela za promocijo razstave, za prevoz del, opremo in tehnično podporo pri postavitvi ter glede na potrebe tudi za morebitno namestitev avtorjev med njenim postavljanjem.

Razstavne projekte, ki bodo v postavitev vključevali tudi galerijski prostor, in premierne projekte bodo obravnavali z naklonjenostjo. Prireditelji razstave si pridržujejo pravico, da ne izberejo nobenega od predlaganih projektov.

M. K.; STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava