posavje

Na mejnih prehodih s Hrvaško že gneča, tudi na Obrežju in v Metliki

18.7.2020 | 09:10 | M. K.

MMP Obrežje (foto: arhiv DL)

MMP Obrežje (foto: arhiv DL)

Na cestah je tudi ta vikend povečan promet, predvsem pred nekaterimi mejnimi prehodi nastajajo zastoji. Na avstrijski strani predora Karavanke, ki ga zaradi povečane gostote prometa občasno zapirajo v smeri Slovenije, je nastal 15-kilometrski zastoj. Štirikilometrski zastoj je tudi pred prehodom Gruškovje, poroča prometnoinformacijski center.

Kot svetujejo, se lahko vozniki preusmerijo na mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Na prehodu Gruškovje se za vstop na Hrvaško namreč čaka od eno do dve uri, eno uro pa na mejnem prehodu Zgornji Leskovec.

Zastoj, dolg dva kilometra, je tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj proti Sloveniji. Osebna vozila morajo za vstop v državo tam čakati več kot dve uri. Zastoj je še pred Korenskim sedlom na avstrijski strani.

Gneča je pričakovano nastala tudi na drugih mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so čakalne dobe za izstop iz države na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Dobovec.

Na cestah proti Dragonji in Jelšanam je kolona vozil dolga štiri kilometre. Na prehodu Dragonja je čakalna doba za vstop v državo okoli eno uro, za izstop pa uro in pol. Uro do dve uri morajo osebna vozila v izstop iz države čakati na Jelšanah, za vstop pa do pol ure.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava