dolenjska

''Župan in nekateri svetniki se na trenutke obnašajo, kot da bi občino gradili s svojim denarjem''

21.7.2020 | 13:10 | M. K.

Nino Zajc (foto: arhiv; R. N.)

Nino Zajc (foto: arhiv; R. N.)

Po novem v trebanjskem občinskem svetu po dobrih šestih letih ne bo več Nina Zajca, ki je pred dnevi županu poslal odstopno izjavo. Kot je navedel, zaradi pomanjkanja časa in preostalih obveznosti ne more več opravljati poslanstva tako, kot bi se od občinskega svetnika in člana komisij pričakovalo. Še vedno pa ostaja član Socialnih demokratov. V občinskem svetu naj bi ga zamenjal Vinko Ribič. Ob odstopu Zajc navaja nekaj uspehov v času njegovih mandatov, med drugim se je uredilo financiranje mladinskih organizacij in vzpostavilo subvencioniranje obnov in gradenj stanovanj mladih investitorjev.

Tudi konflikti

Dodaja, da je vedno zagovarjal transparentno delo občinskega sveta in zato tudi prišel v konflikt z županom in nekaterimi svetniki, ki se ’’na trenutke obnašajo, kot da bi občino Trebnje gradili s svojim denarjem.’’

‹ nazaj

Komentarji (3)

21.7.2020 5 (6) (1)OceniMatej83 
Končno nekdo z jajci. Mislim, da bi 3/4 svetnikov bilo tiho in pobiralo sejnine še naprej za svojo neakitvnost. Upam da tudi v naši občini kdo prizna da nima časa in prepusti mesto drugim
21.7.2020 10 (11) (1)OceniTrue Truic 
Svetniki in župan, kot vsi ostali vladni predstavniki bi morali biti z neposredno demokracijo izvoljeni , ravno tako zakonsko tudi možno takoj ODSTRANJENI v kolikor s svojimi dejanji ne ustrezajo občanom - ne izpolnjujejo predvolilnih zaobljub , oz. jim je dokazano inkriminirano dejanje. Čisto enostavno. Spremembo ustave pa bo hitro red- na vseh področjih. Zato jasno mora obstajati splošni konsenz...:) Tudi "kvota aktivnosti" v MS in parlamentu bi morala biti določena, saj jih polovica med sejami spi, pasivno soglaša oz. samo pobira sejnine ki jim jih plačujemo mi davkoplačevalci. .. Vsi oni so "SLUGE" naroda, ki jih je izvolil in postavil in ne OBRATNO kakor je žal danes videti v Slo in si ti mali umišljeni bogovi predstavljajo .... redki zato opravljajo svoje poslanstvo vestno, večina ga interesno in se jim hebe za narod.
24.7.2020 6 (6) (0)OceniAlojz Kobe GAS 
Župani, svetniki poslanci in vsi ki razpolagajo z davkoplačevalskim denarjem BI SE MORALI VEDNO PRI RAZPOLAGANJU Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM obnašati tako vestno in skrbno, kot da razpolagajo s svojim denarjem. Na žalost je prepogosta praksa v SLO, da so pripravljeni podpreti milijonska ali milijardna oškodovanja družbe na račun tega, da prejmejo neke osebne koristi. In posledično sistemska korupcija odnese več kot 3 milijarde EUR na leto, kar je tretjino SLO proračuna.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava