bela krajina

FOTO: Metliški gasilci pogasili nevaren požar na Hrvaškem

22.7.2020 | 13:15 | STA; M. K.

Foto: FB profil gasilcev iz Jurovskega Broda (še več spodaj v fotogaleriji)

Foto: FB profil gasilcev iz Jurovskega Broda (še več spodaj v fotogaleriji)

FOTO: Metliški gasilci pogasili nevaren požar na Hrvaškem

Žakanje/Metlika - Gasilci iz Metlike so danes posredovali v hrvaški vasi Žakanje ob meji s Slovenijo in pogasili nevaren požar na tovornjaku s plinskimi jeklenkami. Poveljnik gasilcev karlovške županije Goran Franković se je že javno zahvalil kolegom iz Metlike, ki so preprečili morebitne hude posledice požara.

Hrvaški gasilci so zjutraj prejeli obvestilo, da je v Žakanju zagorelo podvozje tovornjaka, ki je prevažal plinske jeklenke. Prvi so se odzvali gasilci iz hrvaškega kraja Jurovski Brod, ki pa niso usposobljeni za posredovanje ob požaru visokega tveganja.

Proti Žakanju so se zaradi tega napotili tako gasilci iz Karlovca kot iz Metlike. Nujno je bilo, da so se gasilci odzvali čim prej, saj je grozilo, da se bo požar razširil na tovorni prostor vozila in povzročil eksplozijo plina.

Pomoč ne pozna meja

Gasilci iz Metlike so pravočasno posredovali s posebno opremo in pogasili požar še pred prihodom gasilcev iz Karlovca, ki so bili bolj oddaljeni od požara, Franković se je za hitro in učinkovito pomoč zahvalil metliškim gasilcem, poroča tudi hrvaška tiskovna agencija Hina. Pojasnil je, da so posredovanje slovenskih gasilcev na Hrvaškem omogočili meddržavni sporazumi o čezmejnem sodelovanju in operativni načrti za sodelovanje gasilcev na obmejnem območju.

Kot je poudaril, je današnji dogodek dokaz, da posredovanja gasilcev ne poznajo meja ter da je sodelovanje gasilcev pomembno za zagotavljanje varnosti prebivalcev. Dodal je, da je sodelovanje obojestransko ter da koordinacija med gasilci iz obeh držav dobro poteka že vrsto let.

‹ nazaj

Galerija (8)

_gasilci (1)
_gasilci (2)
_gasilci (3)
_gasilci (4)
_gasilci (5)
_gasilci (6)
_gasilci (7)
_gasilci (8)

Komentarji (1)

28.7.2020 1 (1) (0)Ocenikajtimar 
Bravo gasilci - čestitke

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava