šport

Trebanjski levi pripravljeni na novo sezono

24.7.2020 | 10:15 | M. K.

Foto: RK Trimo

Foto: RK Trimo

Trebanjski levi pripravljeni na novo sezono

V trebanjski športni dvorani se je včeraj v dopoldanskih urah zbrala članska ekipa trebanjskega rokometnega kluba Trimo, ki je uvodoma opravila testiranja. Dopoldne pa jo je na treningu obiskal predsednik kluba Anton Janc in celotnemu moštvu ter strokovnemu štabu zaželel dobrodošlica in vso srečo v novi sezoni, ki bo zaradi evropskih tekem zanimivejša, sporočajo iz kluba.

Novo sezono je z uvodnim nagovorom začel novi trener Uroš Zorman, ki se v domovino vrača po devetih letih. Ob pomočniku Marku Mežnaršiču, fizioterapevtu Rudiju Slobodniku, maserju Maju Grandovcu ter trenerju vratarjev Davidu Imperlu bo imel kakovosten in dokaj širok strokovni štab, so prepričani v Trimu.

Na uvodnem treningu so bili prisotni vsi, z izjemo turškega reprezentanta Ӧzgürja Saraka, ki je v nedeljo prispel v Trebnje in ga čaka dvotedenska karantena. Izbrance Uroša Zormana skozi celotno sezono čaka ciklus dvodnevnih treningov, sezona pa se bo uradno začela že konec avgusta, ko je na sporedu prva evropska preizkušnja. Tekmec 1. kroga kvalifikacij za EHF ligo bo znan v torek, 28. julija.

Uvodno resno dejanje Trebanjce čaka prihodnji četrtek, ko se, kot sporočajo, v dopoldanskih urah podajajo na devetdnevne priprave v Kranjsko Goro. V zadnjih dneh priprav je načrtovana uvodna pripravljalna tekma s Škofljico, tekom celotnega pripravljalnega obdobja pa so načrtovane dve ali tri tekme na teden. Razpored vseh tekem zaradi trenutne situacije še ni dokončno znan, dodajajo v RK Trimo.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Zadovoljen sem, da smo začeli s pripravami na novo sezono. Kar se tiče fantov, je večina prišla dobro pripravljena in tudi s tega vidika smo v strokovnem štabu zelo zadovoljni. Čaka nas zelo trdo delo iz dneva v dan in veselimo se že jutrišnjega dne.«

Uroš Udovič, kapetan RK Trimo Trebnje:
»Stanje po prvem treningu je odlično. Fantje smo komaj čakali, da končno spet pričnemo trenirati v dvorani z žogo. Upam, da bomo ostali zdravi in nam koronavirus ne zagode še kakšne ponovne tekmovalne prekinitve.«

RK TRIMO TREBNJE – SEZONA 2020/2021:
VRATARJI: Aleksandar Tomić, Urh Brana, Miha Gaberc;
LEVA KRILA: Uroš Udovič, Luka Florjančič, Matija Pandev;
LEVI ZUNANJI: Gregor Potočnik, Dino Hamidović, Žan Grojzdek, Gašper Dular, Nejc Ropič;
SREDNJI ZUNANJI: Leon Rašo, Marko Kotar, Lovro Višček, Alen Čulk;
DESNI ZUNANJI: Ӧzgür Sarak, Anže Dobovičnik, Gašper Gole;
DESNI KRILI: Gal Cirar, Jan Kamnikar;
KROŽNI NAPADALCI: David Didovič, Lan Grbič, Lovro Kmet, Matevž Pangrc.

STROKOVNI ŠTAB:
TRENER: Uroš Zorman;
POMOČNIK TRENERJA: Marko Mežnaršič;
TRENER VRATARJEV: David Imperl;
MASER: Maj Grandovec;
FIZIOTERAPEVT: Rudi Slobodnik;
KONDICIJSKI TRENER: Tim Butkovec.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava