šport

V torek znan tekmec Trebanjcev v EHF ligi

26.7.2020 | 10:00 | L. M.

Trebanja rokometna ekipa čaka, kdo bo njihov tekmec. (Foto: RK Trimo Trebnje)

Trebanja rokometna ekipa čaka, kdo bo njihov tekmec. (Foto: RK Trimo Trebnje)

Trebnje - Rokometaše Rokometnega kluba Trimo Trebnje v novi sezoni čaka igranje v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju – EHF ligi. Evropska rokometna zveza je trebanjskim levom pred torkovim žrebom na Dunaju namenila vlogo nosilca v tretji skupini.

Trebanjski klub se v evropska tekmovanja vrača prvič po desetih letih. Zadnjo tekmo v Evropi je odigral 20. februarja 2010 proti španskemu klubu CAI BM Aragon in izpadel v tretjem krogu EHF pokala.

Tokrat bo četa Uroša Zormana tekmovala v EHF ligi, in sicer evropsko avanturo pričenja že v zadnjem avgustovskem vikendu. Evropska rokometna zveza je razdelila udeležence prvega kroga kvalifikacij v tri skupine in jim glede na razvrstitev rokometnih prvenstev (EHF lestvica) dodelila vlogo nosilca ali nenosilca.

Trebanjski levi so se znašli v tretji skupini kot nosilci, v igri pa je gostovanje na Portugalskem, v Avstriji, Luksemburgu, Franciji ali Švici.

Možni nasprotniki RK Trima Trebnje so: Fivers (Avstrija), PAUC Aix (Francija), Handball Esch (Luksemburg), Belenenses (Portugalska), HC Kriens-Luzern (Švica).

Žreb skupin za 1. krog kvalifikacij EHF lige bo potekal v torek, 28. julija. Termin prve tekme je 29. ali 30. avgust, povratno srečanje pa bo na sporedu teden dni kasneje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava