bela krajina

Ogledalo za boljšo preglednost

29.7.2020 | 17:00 | M. L.

Križišče v Gradcu (Foto: M. L.)

Križišče v Gradcu (Foto: M. L.)

Gradac, Semič - V križišču v vasi Gradac bi občutno izboljšali prometno varnost, če bi tam postavili ogledalo, so na svoji nedavni seji opozorili semiški občinski svetniki.

Križišče je zdaj precej nepregledno za voznike, ki se tam vključujejo iz semiške smeri na cesto Črnomelj-Metlika. Medtem ko je metliška smer pregledna, so vozila iz smeri Črnomlja lahko za voznika, ki prihaja iz Semiča, precejšnje presenečenje.

Županja Polona Kambič je obljubila, da bo pobudo posredovala pristojnim za tovrstno opremljanje cest.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.7.2020 1 (1) (0)Oceniprimoz 
Pol leta nazaj je bil na lokalno.si objavljen članek z naslovom "Gradac dočakal novo cesto in ministrico Bratuškovo", pod katerim je podpisan metliški župan g. Darko Zevnik. "... Z investicijo smo zagotovili prometno varnost vseh udeležencev v prometu, v prvi vrsti pešcev in kolesarjev, prispevali k razvoju trajnostne mobilnosti, k zmanjšanju svetlobnega onesnaževanja in izboljšanju vidljivosti v nočnem času, k zmanjšanju emisij hrupa in izboljšanju kakovosti zraka ter nenazadnje k celostni ureditvi naselja ob državni cesti." ... sedaj pa to?!
30.7.2020 1 (1) (0)Oceniprimoz 
Članek "Gradac ima lepo cesto, kaj pa tretja razvojna os" v Dolenjskem listu vsebuje nekaj slik iz le-te slovesne otvoritve. V ospredju so g. Zevnik, ga. mag. Bratušek in ga. Monika Pintar Mesarič, takratna vršilka dolžnosti direktorice direkcije za infrastrukturo. Semiške županje ga. Polone Kambič, mag., ni opaziti; razumljivo, ga. mag. Bratušek je le šolana konfekcijonarka. Lahko pa da zajec, pa ne tisti iz kurjenja ražnja, tiči v drugem grmu, saj tudi črnomaljskega župana g. Andreja Kavška ni zaslediti. Je želel metliški župan g. Zevnik visoki državni gostji le zase? Kakšno je to belokranjsko medobčinsko sodelovanje?
30.7.2020 1 (1) (0)Oceniprimoz 
... če že ne znajo sodelovati, pa naj sedaj vrne metliški župan semiški županji dobro mero in poskrbi za ureditev dveh križišč v semiški občini. Potem naj sledi dobra kontra semiške županje ... V spor naj se vkluči še črnomaljski župan, dokler zadnji priključek na cesto, pa naj bo to lokalna ali državna, ne bo varen. Metliškemu županu ni treba iti daleč, lahko začne kar na Krvavčjem vrhu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava