dolenjska

Vrtec Šentlovrenc končno z uporabnim dovoljenjem; septembra bo poln

31.7.2020 | 09:30 | M. K.

Vrtec v Šentlovrencu bo septembra napolnil otroški živžav. (foto: arhiv; R. N.)

Vrtec v Šentlovrencu bo septembra napolnil otroški živžav. (foto: arhiv; R. N.)

Foto: Občina Trebnje

Foto: Občina Trebnje

Trebnje/Šentlovrenc - V Šentlovrencu so že od konca maja brneli gradbeni stroji. Komunala Trebnje je gradila predvidene protipoplavne ukrepe, ki so bili pogoj, da je Občina Trebnje za nov štirioddelčni vrtec, ki so ga postavili že lani, lahko pridobila uporabno dovoljenje. Septembra bodo tako lahko otroci že vstopili v nove prostore.

Dela so torej končana, razširili so odvodni železniški jarek, umestili dodaten prepust, znižali travnik med železnico in mlinščico, ki bo deloval kot zadrževalnik vode ob ekstremnem poplavljanju, razširili kanal mlinščice, zgradili pa so tudi protipoplavni zid.

Šentlovrenc je tako še varnejši z vidika zaščite celotnega območja pred poplavami. Znatno se bo zmanjšala možnost, da nastane večja gmotna škoda v naselju, kot se je to zgodilo ob zadnjih ekstremnih poplavah leta 2010. Vrednost naložbe, ki jo krije občina, je nekaj manj kot 260.000 evrov.

Ob izpolnitvi vseh zahtev je občina v tem tednu, kot omenjeno, uspešno pridobila uporabno dovoljenje za štiri oddelčni vrtec, ki bo septembra lahko začel s polnim obratovanjem.

‹ nazaj

Galerija (4)

_zvrtec (1)
_zvrtec (2)
_zvrtec (3)
_zvrtec (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava