FOTO: V Šmarjeti brnijo stroji, konec avgusta fontana cvička

1.8.2020 | 16:00

V Šmarjeti hitijo, da bo do 21. avgusta vse nared za otvoritev fontane cvička.

Takole bo urejen center Šmarjete

Šmarjeta - V centru Šmarjete se te dni dela, kot le kaj. Brnijo stroji, urejajo komunalno infrastrukturo, podrli so že star krajevni urad, skratka hitijo, saj želijo do 21. avgusta imeti vse nared za uradno odprtje fontane cvička, nove turistične atrakcije občine Šmarješke Toplice.

Hkrati bodo uredili okolico trga s poudarkom na ohranjanju vrednosti območja kot vaškega jedra. Trg bo zanimiv za druženje različnih generacij, saj bo pod osrednjim kostanjem mogoče posedeti na klopcah, pa tudi na širokih klopeh ob kamnitem zidu in koritu z zasaditvijo, pravijo na občini.

Celotna vrednost projekta je ocenjena na skoraj 140 tisoč evrov, od tega delež sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša malo manj kot 91.000 evrov. Ostalo bodo prispevali iz proračuna.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (1)

23h nazajOcenirim 
Bolj pametno bi bilo zagnati metle, sekire , lopate in počisti odtočne jarke , pločnike, in ostale poti. Občina ni samo fontana ampak je večji teren, katerega je potrebno vzdrževati. poglejte sosedno občino brez turizma vendar z urejenimi pločniki jarki in ostalo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava