FOTO: V Šmarjeti brnijo stroji, konec avgusta fontana cvička

1.8.2020 | 16:00

V Šmarjeti hitijo, da bo do 21. avgusta vse nared za otvoritev fontane cvička.

V Šmarjeti hitijo, da bo do 21. avgusta vse nared za otvoritev fontane cvička.

Takole bo urejen center Šmarjete

Takole bo urejen center Šmarjete

Šmarjeta - V centru Šmarjete se te dni dela, kot le kaj. Brnijo stroji, urejajo komunalno infrastrukturo, podrli so že star krajevni urad, skratka hitijo, saj želijo do 21. avgusta imeti vse nared za uradno odprtje fontane cvička, nove turistične atrakcije občine Šmarješke Toplice.

Hkrati bodo uredili okolico trga s poudarkom na ohranjanju vrednosti območja kot vaškega jedra. Trg bo zanimiv za druženje različnih generacij, saj bo pod osrednjim kostanjem mogoče posedeti na klopcah, pa tudi na širokih klopeh ob kamnitem zidu in koritu z zasaditvijo, pravijo na občini.

Celotna vrednost projekta je ocenjena na skoraj 140 tisoč evrov, od tega delež sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša malo manj kot 91.000 evrov. Ostalo bodo prispevali iz proračuna.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (9)

2.8.2020 3   (4)   (1)   Ocenirim 
Bolj pametno bi bilo zagnati metle, sekire , lopate in počisti odtočne jarke , pločnike, in ostale poti. Občina ni samo fontana ampak je večji teren, katerega je potrebno vzdrževati. poglejte sosedno občino brez turizma vendar z urejenimi pločniki jarki in ostalo
4.8.2020 3   (5)   (2)   OcenilojzeST 
Trenutno vodstvo si postavlja spomenike. Je pa precej očitno kateri predeli občine se bodo obnavljali v tem mandatu.
4.8.2020–3   (2)   (5)   Ocenimiha 
Meni osebno pa se mi zdi tole dobra ideja in osvežitev zanemarjenega dela Šmarjete. Vsa čast projektantu, če bo tudi v živo tako dobro izgledalo, bom še sam kdaj obiskal to lokacijo.
4.8.2020 3   (4)   (1)   OceniCestnik Peter 
Občino ne gane, da večina otrok iz bližnje okolice osnovne šole nima zagotovljene niti osnovne varne poti v šolo, da redki turisti, sprehajalci skačejo v grmovja ob cesti, da se izognejo divjakom, ki jim sedaj postavljajo še "pijansko" fontano, da je večina cest v občini nevarna za uporabo pod sedanjimi pogoji. Važno, da se malo denarčka "zavrti in preloži". V občino se priseljuje vse več mladih družin, ki jim ni in ni jasno kako tukajšnji občani sprejemajo volilne odločitve in na čem so le-te osnovane?!?
4.8.2020–3   (3)   (6)   Ocenimiha 
Dejte no nehat. Malo si poglejte slike in videli boste kako zanemarjeno vas imate. Zdaj ko se pa nekdo loti prenove pa teženja. Zakaj pa tiste pločnike prej ni nihče naredil? Saj ste imeli čas za to. Zdaj pa kar naenkrat z vsemi kanoni nad župana, ko hoče zadevo prenoviti. Izbral si je prioritete in ta prenova mu je med prvimi stvarmi. Verjamem tudi da vam bo naredil pločnike, da ne boste skakali v grmovje.
4.8.2020 3   (4)   (1)   Ocenirim 
Občani veselite se.Dobili boste igre in vino s tem bodo vsi problemi rešeni.
7.8.2020 9   (9)   (0)   OceniCestnik Peter 
Miha, bistvo županovanja je zastavljanje pravih prioritet, ki bodo spremenile življenja prebivalcev na bolje! Komu bo koristila ta pijanska fontana? Če na volitvah zmagaš za las, pa še to zmago ti sodišče razveljavi, se pač lotiš dela na polno in poskrbiš za svoje občane, da naslednje volitve ne bodo vprašljive! Župan ŠT pa je "prebegnil" na Brdo in se posveča milijon in eni stvari. Delaj eno stvar, pa to naredi kot je treba, ne se posvečat tisoč in eni stvari, pa vse za en drek naredit!
7.8.2020 6   (6)   (0)   OceniCestnik Peter 
Zdaj pa še o tej fontani in izvedbi! Sem imel čas, pa sem se zadnjič malce zapeljal v Šmarjeto pogledat to čudo... Tako kot je trenutno zastavljeno, ne bi smela fontana dobiti niti uporabnega dovoljenja, saj je stavba poleg fontane tako dotrajana, da je smrtno nevarna, videti je, da se bo kmalu sama podrla in ne vem kateri uradnik bo podpisal uporabno dovoljenje, ampak mora imeti kar jajca za kaj takega. Nikjer nisem opazil niti stranišč, tako da bo za okoliške stanovalce "zabavno", ko jim bodo uporabniki zalivali rožice in vrtičke. Morda pa postavijo prenosne, za boljši občutek "elitnega" turizma. Za tako "zanemarjeno" vas je itak vse dobro, mar ne Miha? "Kmetje" karkoli kupijo, samo, da ni več zanemarjeno...
7.8.2020 6   (7)   (1)   OceniTrue Truic 
To so preverjeni "globoki župani ", ki patente kopirajo kot po tekočem traku od Zokija ljubljanskega... Če je šlo makedoniju, zakaj ne bi ponovili pomanjšano vajo z Marjanom Hribarjem šmarješkim. Vse je to ista "globoka ekipa" NM in okolice...ista šola. Ista miselnost in dejanja, ista "skrb" za občane...:) . Nič novega. Še en mini trg nebeškega miru, od katerega bo imel največjo korist idejni "konstruktor"in njegova ekipica ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava