Na Rozmanovi ulici odstranili nevarno drevo

1.8.2020 | 11:30

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Na Rozmanovi ulici odstranili nevarno drevo
Na Rozmanovi ulici odstranili nevarno drevo

Novo mesto - V drevoredu ob Rozmanovi ulici so v tem tednu posekali nevaren posušen kostanj. Poseg so uskladili s pooblaščencem za mestno drevje, Zavodom za varstvo narave in Zavodom za varstvo kulturne dediščine, ker je drevo del spomeniško zaščitenega drevoreda.

V bližnji prihodnosti bodo odstranjeno drevo zamenjali z novo sadiko, dodatne nege pa bodo deležna tudi ostala drevesa v tem drevoredu, sporočajo z Mestne občine.

Odstranitev divjega kostanja je bila po mnenju Zavoda za varstvo narave potrebna zaradi njegovega slabega stanja kot posledice delovanja gliv razkrojevalk. Lesno tkivo je odmiralo in drevo bi dokončno propadlo, kostanj pa je že postal nevaren za mimoidoče.

M. K.

Komentarji (6)

1.8.2020 2   (2)   (0)   Ocenimiha 
Tale zgradba me je pa zmerej "fascinirala"... Kako je lahko nekdo sprojektiral tako grdo in nefunkcionalno zgradbo. Poleg te sta še dva bisera v mestu, katerima se vedno čudim. Stavba KZ Krka in Hedera...
1.8.2020 4   (4)   (0)   Ocenimiha 
Jasno pozabil sem še avtobusno, ta je pa definitivni zmagovalec.
1.8.2020 3   (5)   (2)   OceniTrue Truic 
K temu še dodamo splošni Makedonski fetiš na stara drevesa NM, drevorede ki dišijo na bivše župane :) sekaj....vse zeleno sam posekat, pa takoj novo stanovanjsko poslovno stavbo umestit ! tako lepo moderno- k procente daje :)! kam pa pridemo brez gradbeništva,brez % so žepi prazni nje? . Sekaj vse po vrsti zeleno , prodaj plac in zidaj!
2.8.2020 1   (2)   (1)   Ocenimiha 
Tu zraven bo tudi disko al mladinski dom al kakorkoli se bo že imenovalo? Je treba malo okolico uredit, ne spodobi se, da bi drevesa kazila okolico... A se že kaj ve kdaj bodo disko odprli? Se že veselim "norih" zabav...
8.8.2020OceniTermometer 
Kdaj nek se bo odstranilo nevarnega župana?
9.8.2020OceniTrue Truic 
Ko bo cunami prineslo od tam k nam....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava