šport

DP v košarki se začne 26. septembra

4.8.2020 | 08:10 | STA; M. K.

Foto: KK Krka

Foto: KK Krka

Ljubljana/Novo mesto - Državno prvenstvo v košarki se bo začelo 26. septembra, žreb parov pa bo ta četrtek, 6. avgusta, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije. Novinec v prvoligaški druščini je ECE Triglav, v prvem delu pa je tekmovanja oproščena Cedevita Olimpija, ki bo nastopila v evropskem pokalu in ligi Aba.

Pravico nastopa v 1. SKL ima enajst moštev - Cedevita Olimpija, ECE Triglav, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Helios Suns, Hopsi Polzela, Koper Primorska, Krka, Rogaška, Šentjur, Terme Olimia Podčetrtek in Zlatorog Laško.

Tekmovanje bo potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu, izvršni odbor KZS pa je tako kot lani določil, da ekipi, ki sodeluje v dveh mednarodnih tekmovanjih (liga prvakov Fiba, evroliga, evropski pokal, liga Aba), ni treba sodelovati v prvem delu DP.

V drugem delu 1. SKL za prvaka bo nastopilo šest ekip, iz elitne druščine pa se bosta za razliko od prejšnjih sezon poslovila dva kluba. Iz 2. SKL bo napredoval le zmagovalec.

Konec septembra se bodo predvidoma začela tudi tekmovanja v nižjih ligah, pokalu Spar ter 1. SKL za ženske, pokalno tekmovanje za dekleta pa se bo začelo 18. novembra.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava