posavje

AVDIO: Prva tekma pod novimi žarometi

14.8.2020 | 08:30 | M. K.

Urejanje pomožnega igrišča

Urejanje pomožnega igrišča

Nova razsvetljava glavnega igrišča

Nova razsvetljava glavnega igrišča

AVDIO: Prva tekma pod novimi žarometi
AVDIO: Prva tekma pod novimi žarometi

Brežice - Sredina nogometna drugoligaška tekma v Brežicah (Brežičani so gostili nogometaše Rolteka Doba in izgubili z 1:4) je potekala pod žarometi nove razsvetljave, ki je bila urejena v letu 2019 kot del fazne posodobitve celotnega kompleksa nogometnega stadiona. V skladu z navodili Nogometne zveze Slovenija navijačev in gledalcev na stadionu sicer ni bilo. Letos pa Občina Brežice nadaljuje posodobitev stadiona z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave, pomožno igrišče bo na voljo za uporabo predvidoma do konca tega leta.

Kot je dejal župan občine Brežice Ivan Molan, želi občina izboljšati pogoje za vadbo nogometa, s katerim se ukvarja približno 300 otrok in mladih. Ker igra brežiški nogometni klub v 2. nogometni ligi, so novo osvetlitev glavnega igrišča postavili v skladu s standardi, ki veljajo za tekme v 1. in 2. ligi. V lanskem decembru izvedena razsvetljava omogoča kakovostno osvetlitev tudi za televizijske prenose, pravijo na občini.

Stadion se spreminja naprej

Letos občina, kot omenjeno, nadaljuje večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave v skupni vrednosti 835.000 evrov (610.000 evrov za igrišče z umetno travo in 225.000 evrov za razsvetljavo). Za investicijo je občina pridobila sofinanciranje v višini 50.000 evrov iz naslova Fundacije za šport.

V letu 2018 je bilo prestavljeno glavno nogometno igrišče z naravno travo in zgrajen avtomatski namakalni sistem ter postavljene lovilne mreže, prenovljene so bile tudi sanitarije (za okoli 100.000 evrov). Hkrati je občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za celovito obnovo kompleksa stadiona (travnate površine). Lani je občina uredila razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča v vrednosti 495.000 evrov, od tega je pridobila za 150.000 evrov sofinancerskih sredstev od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Nogometne zveze Slovenije.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Župan Ivan Molan o posodobitvi stadiona

Komentarji (2)

14.8.2020 2   (2)   (0)   Ocenimiha 
Mimogrede a s kakim razlogom svetijo reflektorji na novomeškem stadionu, ko na njem ni nikogar? Ravno tako je zanimivo, zakaj vrtijo muziko na stadionu, recimo tudi ob nedeljah, ko tam ni nikogar. Najbrž je ostala prižgana še od petka... Boge živali pa morajo to poslušat v gozdu.
14.8.2020OceniTrue Truic 
To so posledice"korona" simptoma preko PCR testov na možgane..Kakšne vse bedarije ne isplavajo pod vsem tem "cirkusom"...naj gori, da se mogoče malo prosvetli komu v mejst. Tam do Rotovža naj svet, ki to plačuje prek raspisov atletki in fusbalu oz ZAVODU ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava