dolenjska

V Češči vasi še letos kanalizacija

14.8.2020 | 09:20 | M. K.

Podpis pogodbe na rotovžu (foto: MO Novo mesto)

Podpis pogodbe na rotovžu (foto: MO Novo mesto)

Novo mesto - Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave izbranega izvajalca, krške družbe Kostak, Miljenko Muha, sta v tem tednu podpisala pogodbo za izgradnjo javnega kanalizacijskega omrežja v severnem delu Češče vasi. Pogodbeni rok za dela, vredna dobrih 99.000 evrov, je letošnji 30. november, sporočajo z občine. Po gradnji kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, ki se je začela v juliju, je Češča vas torej naslednja v vrsti občinskih naložb v vodovodno in kanalizacijsko omrežje, v zaključni fazi izbora izvajalca je tudi naložba v komunalno mrežo Gornje Težke Vode.

Javno kanalizacijsko omrežje za odvodnjavanje fekalnih odpadnih voda se bo, kot omenjeno, gradilo v severnem delu naselja Češča vas, obsegalo pa bo gravitacijski kanal v dolžini 322 metrov, tlačni vod v dolžini 170 metrov, črpališče za odvod komunalnih odpadnih voda premera 1200 mm ter elektro-kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo.

Dodano vrednost projekta predstavlja tudi asfaltiranje dotrajane javne makadamske poti po zaključku gradnje, še dodajajo na rotovžu.

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.8.2020–1 (0) (1)OceniTrue Truic 
Pa da smeškotu :) s slike slučajno ne spodrsne not skozi antigravitacijsko kanaliziranje - tako kot vse kar se ustvarja ta leta v NM pod temi mini lokalnimi reptili...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava