namig za premik

Letni kino in nočno opazovanje metuljev, grad

20.8.2020 | 20:30

LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI IN NOČNO OPAZOVANJE METULJEV

V četrtek, 20. avgust 2020 ob 20:30 uri bomo v čudovitem ambientu zunanjega dvorišča gradu Podsreda imeli LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI.

Vrteli bomo animirano družinsko pustolovščino DROBIŽKI (La vallée des fourmis perdues), ki nas bo popeljala v animirani svet žuželk. Gre za belgijsko-francosko  celovečerno risanko, ki je nastala leta 2013 po priljubljeni francoski televizijski seriji. Film  spremljajo briljantni zvočni efekti in junaška glasba. Je brez dialogov, zato je primeren  za vse generacije, tudi za mlajše otroke.

Drobižki so majhne žuželke, ki doživljajo nepričakovane pustolovščine in s svojim nekonvencionalnim humorjem zabavajo gledalce. Zgodba govori o komaj rojeni, neustrašni pikapolonici, ki se je spoprijateljila s črno mravljico in ji pomaga braniti mravljišče pred napadom strašne vojske rdečih mravelj. Gre za film o žuželkah in številnih drugih živalih, a je tudi zgodba o prijateljstvu in pogumu.

Napeti prizori potovanja po reki in boja med kolonijami mravelj se v filmu izmenjujejo z liričnimi prizori narave.

Po končani projekciji filma vabimo še na NOČNO OPAZOVANJE METULJEV, kjer bo od 20:30 ure dalje postavljena svetlobna piramida. Ob njej boste pod strokovnim vodstvom lahko spoznali pester svet nočnih metuljev zavarovanega območja Kozjanski park. Lokacija: v bližini gradu, ob glavni cesti iz Gorjan proti gradu – pri odcepu proti Križam.

V primeru dežja bomo dogodka prestavili na kasnejši datum.

Oba dogodka bomo izvedli v okviru Life projekta »Biodiverziteta - umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva, o katerem si lahko več preberete na spletni strani projekta: www.naturaviva.si.

Poskrbeli bomo za upoštevanje vseh varnostnih priporočil v zvezi s preprečevanjem širjenja virusa Covid 19.

Lepo vabljeni, da izkoristite zadnje dni počitnic ob ogledu družinske risanke in nočnem opazovanju metuljev.

‹ nazaj