novice

Včeraj manj testov in manj okužb - 47

14.9.2020 | 11:30 | M. K.

Včeraj manj testov in manj okužb - 47

Včeraj so opravili 1110 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 47 testov. V bolnišnicah se zdravi 40 bolnikov s covidom-19, od tega jih devet potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19, so jih pa šest odpustili v domačo obravnavo.

V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 3749 primerov okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 135 bolnikov s covidom-19.

Včeraj so okužbe z novim koronavirusom potrdili v 23 občinah po državi, od tega 13 v Ljubljani, kjer je trenutno okuženih 167 občanov. Štiri primere so odkrili v Mariboru, kjer je 89 aktivno okuženih. Po tri okužbe so zaznali v Šentjurju in Lovrencu na Pohorju, po dve pa v Celju, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Radovljici in na Šentilju.

Med okuženimi je pet zaposlenih v zdravstvu in pet zaposlenih v domovih za starejše občane, niso pa zabeležili okužb med oskrbovanci domov.

Tudi včeraj - tako kot v soboto - novih okužb v naši regiji niso zaznali.

‹ nazaj

Komentarji (2)

14.9.2020Ocenimiha 
o kako pa to? izgleda da je trend sedaj danes dol, tako da lahko vse ukrepe ukinemo.... a ne? Meni so te statistike malo čudne, to pa zato, ker tudi vzorci nihajo. Če bi jih testiral 10 tisoč bi jih blo pa 500 okuženih, tako da so te številke irelevantne, toliko ste jih dobili, glavnine pa ne. Skratka "bolezni" po mojem nimajo pod nazorom. Bo pa hudič ko se bodo začela prehladna obolenja in gripe v kombinaciji s tem smrtonosnim virusom, pa potem se še do zdravnika ne bo dalo pridet....
14.9.2020OceniTrue Truic 
https://www.facebook.com/vladimir.pirnat

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava