posavje

Parkirišče P&R tudi uradno odprli; izposoja koles brezplačna

18.9.2020 | 10:30 | M. K.

Foto: Občina Krško

Foto: Občina Krško

Parkirišče P&R tudi uradno odprli; izposoja koles brezplačna

Krško - Župan občine Krško mag. Miran Stanko in podpredsednik sveta KS mesta Krško Boštjan Pirc sta včeraj uradno namenu predala novo P&R parkirišče na Vidmu ob železniški progi v skupni vrednosti okoli 490.000 evrov, od tega je občini 240.000 evrov uspelo pridobiti iz evropskega Kohezijskega sklada.

Kot sporočajo iz Občine Krško, gre za t.i. sistem Parkiraj in Presedi - kombinacijo zasebnega in javnega prevoza, ki omogoča, da se uporabnik v mesto pripelje z osebnim vozilom, pot pa nadaljuje z javnim prevozom, torej mestnim avtobusom, izposojenim kolesom ali peš, daljše razdalje pa z vlakom. Na parkirišču s 128 parkirnimi mesti, sedmimi parkirnimi mesti za invalide, dvema parkirnima mestoma za polnjenje električnih avtomobilov ter tremi mesti za tovorna vozila je tudi postaja za brezplačno izposojo koles Krčan.

Krajšo slovesnost, ki sta jo povezovala učenka OŠ Jurija Dalmatina Krško Nina Pleterski in Andrej Preskar, so obogatili učenci Glasbene šole Krško, še sporočajo iz Občine.

‹ nazaj

Galerija (14)

_pr (01)
_pr (02)
_pr (03)
_pr (04)
_pr (05)
_pr (06)
_pr (07)
_pr (08)
_pr (09)
_pr (10)
_pr (11)
_pr (12)
_pr (13)
_pr (14)

Komentarji (1)

18.9.2020Ocenimiha 
Kaj takega? Kdaj bo pa kej tazga meu nou mejst? aha nikol, tle imamo itak dovolj placa za parkirat - na pločnikih, na zelenicah, ljudem pred vhodi ... Pa tut potem nebi mogl avtov kazat a ne?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava