Na 8. Konjiškem maratonu naslov na 10 km Krevsu, Kobe tretji

28.9.2020 | 08:00

Foto: Sportida

Foto: Sportida

Na 8. Konjiškem maratonu naslov na 10 km Krevsu, Kobe tretji
Na 8. Konjiškem maratonu naslov na 10 km Krevsu, Kobe tretji

Slovenske Konjice - Mirnopečan Mitja Krevs je zmagal v Slovenskih Konjicah na osmem Konjiškem maratonu, kjer je v okviru tokrat najdaljše razdalje na 10 km potekalo tudi cestno DP. Med atletinjami je bila najboljša Neja Kršinar.

Krevs, ki je zmagal tudi na DP pretekli teden na stezi, je s časom 31 minut in 10 sekund za tri sekunde ugnal Roka Puharja (31:13), tretji je bil še tretji slovenski maratonec, Novomeščan Primož Kobe (31:28).

Krevs je po tekmi povedal: ''Na zahtevni progi, ki se v prvi polovici ves čas dviga, je bil prvi del precej taktičen tek, na petem kilometru pa je prišlo do močne spremembe ritma, ki je postopoma naredila selekcijo med prvo skupino tekmovalcev. Odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjem kilometru. Čeprav končni rezultat ni nič posebnega, sem z njim zadovoljen, saj sem veliko časa izgubil v prvi polovici, zaključek pa je bil hiter, hkrati pa sem izpolnil glavni cilj, ki je bila zmaga. Že naslednji konec tedna bom ponovno tekmoval, vendar tokrat na polmaratonski razdalji na Novomeškem polmaratonu.''

Kršinarjeva je s 34:40 za minuto in 20 sekund premagala Lauro Guzelj Blatnik (36:00), na zmagovalnih stopničkah je bila še Novomeščanka Anja Fink (37:57).

Organizatorji so pod pogojem spoštovanja ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa prejeli zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Letos so zato tekli dva dni, v soboto na pet, dan pozneje na deset kilometrov, tradicionalnega teka na 21 km pa letos niso izvedli.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava