Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
četrtek, 25. april 2024
17:00 Delavnica - Mojca Koman: Kulinarika in zelišča, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
17:00 Plesno-glasbena predstava "Juri Muri v Afriki pleše", KCJT Novo mesto
18:00 Nastja Vidmar: Plavanje s kiti v Arktičnem morju Norveške, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
19:00 Literarni večer: Pogovorni večer: Boris Kolar o knjigi ''O vinu, kozah in drugih prevarah'', Knjigarna in kavarna Goga Novo mesto
19:00 Pogovorni večer z Martinom Golobom, večanmenska dvorana Dvor
VečBela krajina
četrtek, 25. april 2024
16:00 Tržnica projektov, OŠ Semič
17:00 Kako je Črnomelj dobil ime? (dramska igra strokovnih delavcev Vrtca Črnomelj), KD Črnomelj
18:00 Hudičev ples - Prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in 80-letnici požiga Metlike ter okoliških vasi, KD Metlika
19:00 Odprtje slikarske razstave "Mitologija Bele krajine", KC Semič
petek, 26. april 2024
18:00 Rojstnodnevni koncert partizanskega pevskega zbora in slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, KC Semič
VečPosavje
četrtek, 25. april 2024
18:00 Sanjski muzikal Polna luna, KD Krško
petek, 26. april 2024
17:00 Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave likovnih del 34. otroškega likovnega extempora, OŠ Kostanjevica na Krki
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
Več10.10.2020 | 11:40 | Besedilo in foto: L. Markelj
Novo mesto - Jesen običajno zaznamuje tudi kostanj in v teh dneh že marsikje doma zadiši po pečenem kostanju, saj se ga v naših gozdovih že da nabrati. Kar dobro je obrodil.
A komur se ne da oz. nima časa, lahko pečen kostanj poskusi tudi na Glavnem trgu.
Tu ga v teh dneh ponuja Novomeščan Aki Dolićanin, ki je pred leti že imel stojnico na Glavnem trgu in pekel kostanj. Tokrat ima leseno hiško, imenovano Podgurka, in pred njo na plin peče slasten kostanj. Mnogi se ustavijo pri njem in si privoščijo to jesensko novino, kot rečemo.
Dolićanin pove, da gre za italijanski kostanj, ki je lep in okusen. Žal z obiskom ni najbolj zadovoljen, a bo vztrajal tudi še v december, če bo le zanimanje.
Nedvomno gre za dodatno ponudbo na prenovljenem Glavnem trgu, ki prispeva tudi k oživitvi starega mestnega jedra.
Aki kostanj peče vsak dan med 11. uro in 20. uro.
Galerija (4)
Slika 1: Aki Dolićanin spet vztraja s peko kostanja na Glavnem trgu v Nove mestu.
Slika 2: Že diši!
1/4: KOSTANJ 001
2/4: KOSTANJ 002
3/4: KOSTANJ 003
4/4: KOSTANJ 004
Povezane objave
Ocene komentarjev