V soboto zabeležili 726 novih okužb, pozitivnih več kot 19 odstotkov testov

18.10.2020 | 10:35

Foto: arhiv DL

Včeraj je bilo opravljenih 3765 testov na okužbo s koronavirusom, pozitivnih je bilo 726 ljudi oziroma kar 19,28 odstotka testiranih, je sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. 

V Sloveniji smo skupaj do danes opravili 288.174 testov in potrdili 13.144 okužb.

Razmere bo danes po napovedih vnovič pretresal del vlade skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Kot je v soboto povedal Kacin, bodo pregledali trenutno stanje in opravili razmislek o tem, katere ukrepe, če sploh katere, bi bilo treba uvesti in kdaj.

Da se razmere zaostrujejo, je v pismu sodelavcem in javnosti med drugim opozoril generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Janez Poklukar. V naslednjih tednih bomo po njegovih besedah šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti.

Opozoril je, da bodo lahko še danes samoumevni posegi postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji. Pismo je zaključil z besedami, da lahko zdravstveni delavci pomagajo samo toliko, kot jim pomaga skupnost, ki stoji za njimi.

R. N., STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava