V šentjernejski občini pogosti vlomi: v hiše, cvetličarno, dvakrat v župnišče..

19.10.2020 | 11:00

Tamara Bizjak, komandirka PP Šentjernej: "Okrepili smo prisotnost policistov na območju PP Šentjernej." (Foto: PU NM)

Tamara Bizjak, komandirka PP Šentjernej: "Okrepili smo prisotnost policistov na območju PP Šentjernej." (Foto: PU NM)

Šentjernej - V zadnjem času Šentjernejčane vse bolj skrbijo pogosti obiski vlomilcev.

Od avgusta do zdaj se kar vrstijo vlomi v stanovanjske hiše, pa v cvetličarno, bencinski servis, v župnišče so vlomili kar dvakrat.

Običajno pridejo nepridipravi zvečer, tudi ponoči, pretežno, ko ni stanovalcev, čeprav so nekateri tudi vedno bolj drzni in se zadeve lotijo celo ob prisotnosti stanovalcev. Včasih ostane le pri poskusu vloma in gre le za materialno škodo, a na policiji se zavedajo, da gre pri vlomih in tatvinah za kazniva dejanja, ki močno vplivajo na občutek varnosti občanov.

Občane je strah, zato od odgovornih pričakujejo, da bodo poskrbeli za njihovo varnost.

Kaj o problematiki pravi prvi mož občine Jože Simončič in kako zadeve komentira komandirka Policijske postaje Šentjernej Tamara Bizjak, preberite v četrtkovi številki Dolenjskega lista.

L. Markelj

Komentarji (2)

19.10.2020 14   (15)   (1)   Ocenirim 
Dokler bo kriminal zaščiten ne bo nič bolje. Registracija avtomobilov tam kjer je stalno prebivališče. To kar je sedaj gre na roko kriminalu. C... je toliko , kot pod.... nekaj je domačih , veliko pa uvoženih. Po mojem nobeden ne ve koliko jih je dejansko v občini. Socialo nekaj ukinit ostalo zmanjšat. Otroške dodatek zaposlenim povečat, sončni upravi pa zmanjšat za 60% tako da ne bodo živeli na račun otrok. Lastniki morajo imeti pravico čuvat in očuvat svojo lastnino pred lopovi ne glede na posledice .
22.10.2020–5   (0)   (5)   OceniSmitz 
sami se edino lahko ubranimo, vse drugo so prazne besede. Policaji imajo napačne prioritete, neučinkoviti so. Odpustiti je treba vsaj tretjino policajev, denar namenit za civiliziranje Romov, socialo, zdravstvo,...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava