kronika

Incident v ZD Trebnje; moški po hrbtu udaril medicinsko sestro

20.10.2020 | 10:50 | R. N.

ZD Trebnje

ZD Trebnje

Vera Rozman

Vera Rozman

Trebnje - Izvedeli smo, da je včeraj popoldan starejši moški napadel zaposleno v Zdravstvenem domu Trebnje. Za pojasnila smo se obrnili na direktorico doma Vero Rozman, ki je za naš časopis potrdila, da je včeraj res prišlo do incidenta, ki ga žal niso mogli preprečiti.

»Gospod je na avtomobilu dobil obvestilo o prekršku zaradi napačnega parkiranja s strani občinskega redarstva (ni označil uro prihoda). Zdravstveni dom nima sicer nič z dodeljeno kaznijo, vendar tega ni želel razumeti. Medicinska sestra na vhodni triaži ga je poskušala pomiriti, celo ven je šla z njim, če bi bil redar še na parkirišču, da bi z njim urejali zadeve. Stalno ga je opozarjala tudi, da si mora nadeti masko, saj je vstopil v ZD brez maske. Gospod se je za njo nato še enkrat vrnil v ZD, odložil obvestilo o prekršku, po hrbtu udaril medicinsko sestro in zapustil zdravstveni dom,« je zapisala Rozmanova. Po dogodku so poklicali policijo, ki se je hitro odzvala. Primer so jim predali v obravnavo.

»Medicinska sestra je na srečo v redu. Je pa bila v šoku. Najprej jo je gospod verbalno napadel, nato pa tudi fizično. Gospod je vstopil v ZD tudi brez maske in ni vzdrževal ustrezne razdalje. Gre za mlado medicinsko sestro na začetku poklicne poti, zato je ta dogodek za njo še bolj stresen,« je še zapisala Rozmanova.

Dodano ob 11.30:

Policisti PP Trebnje so bili včeraj okoli 15. ure obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zdravstveni ustanovi v Trebnjem. »Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se kršitelj v prostorih zdravstvene ustanove nedostojno vedel, z dlanjo po hrbtu udaril uslužbenko in zapustil kraj dogodka. Policisti so ugotovili identiteto kršitelja in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper 85-letnega moškega bodo na podlagi zbranih obvestil ukrepali v skladu s pooblastili,« je sporočila Alenka Drenika, predstavnica PU Novo mesto za odnose z javnostmi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava