novice

Več kilometrski zastoj na mejnem prehodu Obrežje

31.10.2020 | 09:05 | L. M.

Na Obrežju se danes čaka tudi po dve uri in več. (Foto: arhiv DL)

Na Obrežju se danes čaka tudi po dve uri in več. (Foto: arhiv DL)

Obrežje - Pred mejnim prehodom Obrežje v smeri Hrvaške je večkilometrski zastoj osebnih in tovornih vozil. Osebna vozila za izstop iz države trenutno čakajo poldrugo uro, tovorna vozila več kot dve uri. Policija voznike poziva, naj pripravijo dokazila o nujnosti poti, in opozarja na globo, če teh dokazil ni.

Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj osebnih vozil trenutno dolg okoli dva kilometra, čakalna doba na prehodu je uro in pol. Zastoj tovornih vozil je dolg približno šest kilometrov, za izstop pa čakajo več kot dve uri, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Promet proti mejnemu prehodu je bil povečan že v petek zvečer. Kot so sporočili iz policije, so policisti izvajali mejno kontrolo na štirih izstopnih stezah, čakalna doba je bila več kot dve uri.

Policija je voznike pozvala, naj imajo pripravljene dokumente in druga dokazila o nujnosti poti, saj se s tem postopek na mejnem prehodu skrajša, oziroma naj se na pot, če za potovanje nimajo nujnih razlogov, ne odpravijo. V primeru, da oseba, ki ima prebivališče v Sloveniji, na mejnem prehodu nima razloga za eno od izjem iz odloka o omejitvi gibanja za prehajanje občin, ji je izrečena tudi globa, je opozorila policija.

Potnikom svetujejo, da pred potjo preverijo čakalne dobe na mejnih prehodih in glede na to izbirajo druge, manj obremenjene mejne prehode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava