Obnovljeni prostori Spodnjega gradu s kulturno-zgodovinskimi vsebinami

27.11.2020 | 15:30

Sevnica - Občina Sevnica je v okviru projektov »Oživljanje mestnih središč s pomočjo obrti« in »Riba je in« obnovila prostore Trškega dvorca oziroma prostore Spodnjega gradu v starem mestnem jedru Sevnice.

Ti prostori so najstarejša in najbolje ohranjena profana stavba v tem delu mesta. Objekt ima status kulturnega spomenika, zato je bila obnova strokovno precej zahtevna, saj je bilo potrebno ohraniti prvobitnost notranjega izgleda objekta, z ohranitvijo obstoječih materialov oziroma nadomestitvijo le-teh z enakimi, novimi materiali.

Prostore že bogatijo razstavne vsebine, ki pa zaradi trenutne situacije ni niso odprte za javnost.

V mesecu praznovanja občinskega praznika sta bili z uporabo spletnih poti predstavljeni dve vsebinsko zelo obširni razstavi, ki vsaka na svojem področju prinašata pomemben kulturno-zgodovinski prispevek. Gre za razstavi »Ribištvo na Sevniškem v preteklosti« in »Po sledeh obrtništva v občini Sevnica«.

Občinsko praznovanje v Sevnici bodo to nedeljo zaključili z Vencembrom – spletno predstavitvijo odprtja 7. razstave adventnih venčkov ob Savi v organizaciji Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu. Predstavitev bo objavljena na Facebook straneh Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu in Občine Sevnica.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava