posavje

Obnovljeni prostori Spodnjega gradu s kulturno-zgodovinskimi vsebinami

27.11.2020 | 15:30 | R.M.

Obnovljeni prostori Spodnjega gradu s kulturno-zgodovinskimi vsebinami

Sevnica - Občina Sevnica je v okviru projektov »Oživljanje mestnih središč s pomočjo obrti« in »Riba je in« obnovila prostore Trškega dvorca oziroma prostore Spodnjega gradu v starem mestnem jedru Sevnice.

Ti prostori so najstarejša in najbolje ohranjena profana stavba v tem delu mesta. Objekt ima status kulturnega spomenika, zato je bila obnova strokovno precej zahtevna, saj je bilo potrebno ohraniti prvobitnost notranjega izgleda objekta, z ohranitvijo obstoječih materialov oziroma nadomestitvijo le-teh z enakimi, novimi materiali.

Prostore že bogatijo razstavne vsebine, ki pa zaradi trenutne situacije ni niso odprte za javnost.

V mesecu praznovanja občinskega praznika sta bili z uporabo spletnih poti predstavljeni dve vsebinsko zelo obširni razstavi, ki vsaka na svojem področju prinašata pomemben kulturno-zgodovinski prispevek. Gre za razstavi »Ribištvo na Sevniškem v preteklosti« in »Po sledeh obrtništva v občini Sevnica«.

Občinsko praznovanje v Sevnici bodo to nedeljo zaključili z Vencembrom – spletno predstavitvijo odprtja 7. razstave adventnih venčkov ob Savi v organizaciji Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu. Predstavitev bo objavljena na Facebook straneh Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu in Občine Sevnica.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava