V romskih naseljih zasegli orožje, pirotehnične izdelke in ukradene predmete

16.12.2020 | 11:25

V hišnih preiskavah so zasegli tudi orožje ...

... in okoli 50 kilogramov mesnih izdelkov.

Novo mesto, Trebnje - Policisti Policijske uprave Novo mesto so med preiskavami kaznivih dejanj zbrali dovolj dokazov, da so pridobili odredbe sodišča in v ponedeljek opravili več hišnih preiskav na območju Novega mesta in Trebnjega.

V naselju Vejar na območju PP Trebnje so pri osumljencih opravili štiri hišne preiskave. Našli in zasegli so daljnogled in dva toka za lovsko puško. Za zasežene predmete obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v avtomobil na območju Mirne. Našli in zasegli so tudi več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj vlomom in tatvin, in sicer motorno žago, kosilnico, vibracijsko ploščo, električno ročno orodje, okoli 50 kg mesnih izdelkov, registrske tablice vozil in igrače.

Policisti PP Novo mesto pa so v naselju Brezje opravili dve hišni preiskavi in zasegli 47 nabojev, 20 prepovedanih petard, bokser, okoli 300 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo, in 20 tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu prepovedanih drog.

V Pogancih so pri osumljencu našli in zasegli pištolo, za katero nima ustreznih dovoljenj, bokser in devet nabojev, v naselju Ob Potoku pa puško in 107 prepovedanih petard.

V nedeljo popoldne pa so bili novomeški policisti obveščeni o roparski tatvini na Otočcu, kjer je neznanec grozil oškodovancu ter mu ukradel mobilni telefon in gorsko kolo. Na podlagi ugotovitev preiskave so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo še na naslovu bivanja osumljenca na Prapreški poti. Pri 27-letniku so našli ukradene predmete in jih zasegli. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj. Zoper osumljence bodo po zaključenih preiskavah na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe in uvedli prekrškovne postopke, so sporočili iz PU Novo mesto.

M. Ž., foto: PP Novo mesto in PP Trebnje

Galerija

Komentarji (2)

16.12.2020 7   (7)   (0)   Ocenidelec 
To je pa res čudno, no! V romskih naseljih? Ja pa ne no. To ni možno jim je ziher nastavljeno. Oni so pošteni.
17.12.2020 8   (8)   (0)   OceniFranci D 
To je početje, ki jim ga omogoča država.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava