dolenjska

MO NM: Spremembe za odmero NUSZ je potrebno sporočiti do 29. januarja

13.1.2021 | 13:30 | R.M.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo do 29. januarja letos sprejemala obvestila o spremembah, ki vplivajo na odmero za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za letošnje leto. Po tem roku bo pri vpisu sprememb uporabila podatke iz javnih evidenc in vlog za odmero komunalnega prispevka.

Zavezanci za odmero NUSZ – tako pravne kot fizične osebe, ki so lastniki ali uporabniki nezazidanih in zazidanih stavbnih zemljišč na območju Mestne občine Novo mesto) lahko do 29. januarja sporočijo spremembe, ki se nanašajo na lastništvo nepremičnine ali spremembo zavezanca za plačevanje nadomestila (prodaje, najemi, dedovanje ...), na povečanje površin obstoječih objektov - prizidave, nadzidave, legalizacije, na spremembe namembnosti obstoječih objektov in na novogradnje na podlagi pridobljenih dovoljenj za gradnjo, so na MO Novo mesto zapisali v sporočilu za javnost.

Vsa pojasnila in obrazci v zvezi z odmero NUSZ so objavljeni na spletni strani občine (Vloga za prijavo podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) v Mestni občini Novo mesto in sprememb o odmeri….

Kot so še zapisali, lahko zavezanci izpolnjene obrazce posredujejo na naslov Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto ali na e-naslov polona.lumpert@novomesto.si (telefonska številka za informacije: 07 39 39 224).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava