Oblast s projektom Narodni dom misli resno

20.1.2021 | 07:00

V Sokolcu je še vedno nekaj del alternativnih ustvarjalcev, ki so do nedavnega delovali v prostorih novomeškega Narodnega doma. (Foto: I.Vidmar)

Prenova Narodnega doma Novo mesto bo stekla takoj, ko bo zagotovljen denar. (Foto: arhiv DL/M.M.)

Novo mesto - Novomeška komunala je prejšnji teden začela odvažati odpadni material iz Narodnega doma, ki so ga poleti leta 2018 v spremstvu številnih varnostnikov in policistov prostovoljno in mirno zapustili njegovi dotedanji prebivalci, alternativni ustvarjalci. Ti so v okviru Alternativne kulturne cone Sokolc tam ustvarjali zadnjih trinajst let. Kmalu zatem je Narodni dom dobil še novo strešno kritino in zdaj čaka na temeljito obnovo oziroma prenovo, s katero Mestna občina Novo mesto v nasprotju s preteklostjo, ko je o prenovi govorila s figo v žepu, očitno misli zelo resno.

Narodni dom Novo mesto so kot zadnji zapustili alternativci poleti 2018 (Foto: I.Vidmar)

Ko bo komunala iz Narodnega doma odpeljala ves odpadni material, med katerim je tudi še precej umetniških izdelkov nekdanjih prebivalcev, bo temu sledil pregled stanja objekta z obema izbranima projektantoma, podjetjema Zeloa in Balkon arhitektura, s katerima je novomeška občina konec lanskega leta podpisala pogodbo za 96.000 evrov.

Več v jutrišnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Igor Vidmar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava