šport

Rokometaš Urh Kastelic se vrača domov

22.1.2021 | 12:00 | R.M.

Rokometni reprezentant Urh Kastelic se iz Kaira vrača domov. (Foto: RZS)

Rokometni reprezentant Urh Kastelic se iz Kaira vrača domov. (Foto: RZS)

Slovensko moško rokometno reprezentanco drevi ob 20.30 na svetovnem prvenstvu v Kairu čaka nadaljevanje bojev za uvrstitev v četrtfinale proti Švedski. Selektor Ljubomir Vranješ pa v preostanku tekmovanja v Egiptu ne bo mogel računati na vratarja Urha Kastelica, sicer 24-letnega Brežičana, ki je zaradi prisotnega virusa po preboleli covidni bolezni že na poti v domovino.

Kot je danes sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS), ki je rokometašu tudi uredila predčasno pot domov, je Kastelic pred odhodom na SP uspešno prebolel okužbo z novim koronavirusom in ni kazal nobenih simptomov. Testiranje ob prihodu na prizorišče je pri slovenskem vratarju zavoljo stare, že prebolene okužbe, vrnilo pozitiven rezultat.

Organizatorji tekmovanja so ga zato skupaj s Tilnom Kodrinom na dan prve tekme poslali na dodatne preglede. Med tem ko se je Kodrin v sredo pozno zvečer vrnil med soigralce, so posamezna testiranja pri Kastelicu še vedno kazala pozitivne rezultate, zaradi česar je bil v skladu s pravili tekmovanja še naprej ločen od preostalega dela ekipe.

Vodstvo reprezentance je zato uprlo vse moči in Kastelicu z letom pozno sinoči omogočilo vrnitev v domovino.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava