V Revozu spet stekla proizvodnja

27.1.2021 | 07:30

Proizvodnja v Revozu (foto: B. D. G; arhiv DL)

Tako je v Trevesu gorelo pred dvema tednoma (foto: R. N; arhiv DL)

Novo mesto - V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje pred tednoma v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, prejšnjo sredo zvečer zaustavili proizvodnjo, so to po tednu dni danes vnovič zagnali. Sestavne dele so dobili iz Španije, kamor je Treves uspel prenesti del proizvodnje.

Proizvodnjo so vnovič zagnali z današnjo dopoldansko izmeno ob 6. uri zjutraj in jo bodo nadaljevali z redno popoldansko izmeno, je potrdila vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović.

Kot je pojasnila, jim je Treves zagotovil dobavo potrebnih sestavnih delov, ki jih vgrajujejo v model twingo. Proizvodnjo so zagnali v polnem obsegu oz. z izdelavo vseh avtomobilskih modelov, ki jih izdeluje Revoz.

Treves Revozu dobavlja različno izolirane talne in druge obloge ter še nekaj drugih izdelkov, ki jih vgrajujejo v model twinga. Ker njegova izdelava obsega dve tretjini Revozove proizvodnje, pa se je torej tovarniško vodstvo odločilo za štiridnevno zaustavitev proizvodnje.

Izpad bodo hitro nadoknadili

Sicer pa so v Revozu prepričani, da bodo teh nekaj dni izpada proizvodnje zaradi požara v Trevesu hitro nadoknadili.

Revoz sicer deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart.

Direktor Trevesa Andrej Baškovič je medijem pred tednom povedal, da v novejšem delu tovarne na Biču, ki ga požar ni zajel, vzpostavljajo del proizvodnje in da naj bi prve pošiljke avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotovili ta teden.

Nadomestitev izpadle proizvodnje iščejo tudi v Trevesovih hčerinskih podjetjih v Španiji in Franciji, v Španijo pa so poslali del nepoškodovanih proizvodnih sredstev in del zaposlenih.

V Trevesu, ki je v francoski lasti, je sicer, kot smo poročali, zagorelo pred dvema tednoma. Jutranji požar se je hitro razširil in dosegel proizvodnjo preprog in zvočnih izolatorjev za avtomobile. Zgorel je stari del tovarne, požar pa se v novi del ni razširil.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava