Častni občan bo postal Janez Penca

30.1.2021 | 13:30

Janez Penca bo postal novi častni občan MONM. (Foto: I.V., arhiv DL)

Janez Penca bo postal novi častni občan MONM. (Foto: I.V., arhiv DL)

Novo mesto - Redna seja Občinskega sveta je tokrat prvič v zgodovini Mestne občine Novo mesto potekala na daljavo. Svetniki so na seji potrdili predlagane sklepe za podelitev priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto za leto 2020, v drugi obravnavi pa sprejeli usklajen odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Športno-rekreacijski park Češča vas.

Listina častnega občana Mestne občine Novo mesto za leto 2020 se podeli založniku in uredniku Janezu Penci za življenjsko delo in dosežene pomembnejše trajne uspehe na področju športa, športne publicistike ter prevajalstva.

Nagrado Mestne občine Novo mesto za leto 2020 prejme nekdanja telovadka in direktorica Dolenjskega muzeja Jasna Dokl Osolnik za pomembnejše trajne uspehe na področju športne gimnastike ter muzejske dejavnosti.

Nagrado mestne občine bodo podelili tudi vodji skupine šola zdravja in upokojenki Darinki Smrke za dolgoletne uspehe in predano delo na področju prostovoljstva ter promociji zdravega življenjskega sloga in podjetniku ter ljubitelju športa Alojzu Medletu za dolgoletne uspehe, predano in zavzeto delo na področju ljubiteljskega športa. Trdinovo nagrado prejme akademski kipar Hamo Čavrk za pomembnejše trajne uspehe na področju grafične likovne umetnosti.

L. M.

Komentarji (3)

1.2.2021 6   (6)   (0)   OceniAlojz Kobe GAS 
Potem, ko je vodstvo MO Novo mesto odločilo, da Občani številnih vasi, naselij in zaselkov znotraj MO Novo mesto niso upravičeni do JAVNE KANALIZACIJA IN VODOVODA je na 17. redni seji Občinskega sveta MO Novo mesto župan presenetil z novim predlogom, po katerem naj bi se UKINILO POSAMEZNA OBMOČJA in se bo znotraj celotne občine komunalni prispevek obračunavalo po enotni stopnji.
1.2.2021 6   (6)   (0)   OceniAlojz Kobe GAS 
V občinah kjer imajo razvojno naravnana vodstva tudi preko zmanjšanih stopenj PLAČILA KOMUNALNIH PRISPEVKOV skrbijo, da Občani ostajajo v manj razvitih področjih in na ta način skrbijo za krajino, ohranjanje podeželja in pridelavo lokalne hrane. MO Novo mesto na žalost za celo občino uvaja enotno stopnjo, kjer bodo tudi občani iz manj razvitih območij in tudi tisti brez centralne kanalizacije in vodovoda morali plačati KOMUNALNI PRISPEVEK PO ENAKI STOPNJI, KOT ČE BI GRADILI V MESTNIH KOMPLEKSIH? Na ta način MO Novo mesto spodbuja izseljevanje in praznjenje podeželja. Na žalost smo pri opozarjanju na škodljivost tega predloga svetniki GAS- Gospodarsko Aktivne Stranke ostali osamljeni in je bil predlog v prvi obravnavi kljub našemu nasprotovanju potrjen. Tako ostaja možnost sprememb za razvoj podeželja škodljivemu predlogu, le še z amandmaji v drugi obravnavi.
1.2.2021 3   (3)   (0)   Ocenimiha 
Pa to se je malo pohecal, vi pa takoj v luft.... A ne poznate nobene šale?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava