Carigrajske medalje Klare in Veronike

21.2.2021 | 12:00

Klara Lukan na poti do zlata na 3000 m. (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Novo mesto - Slovenski atleti so na balkanskem dvoranskem prvenstvu v Carigradu včeraj osvojili kar deset medalj, med najuspešnejšimi pa sta bili tudi atletinji z našega konca.

Šentjernejčanka Klara Lukan si je s svojo kolegico s treningov Marušo Mišmaš Zrimšek razdelila disciplini. Maruša je tako osvojila zlato v teku na 1500 m, Klara pa je bila s časom 8:58,73, kar je le za 77 stotink počasneje od Marušinega državnega rekorda za mlajše članice, najhitrejša v teku na 3000 m. Drugouvrščeno Romunko Roxano Elisabeto Rotaru je prehitela za dvanajst sekund.

Današnje zmage sem zelo vesela. Ubrala pa sem drugačno taktiko kot prejšnji konec tedna na DP. Začela sem počasneje in potem stopnjevala ritem. Počutila sem se odlično in na koncu mi je ostalo tudi dovolj energije za finiš. V samostojnem teku sem za šest sekund popravila osebni rekord. Zato bom šla sproščeno na evropsko prvenstvo,” je po zmagi povedala Lukanova.

Članice bronaste štafete 4 X 400 m Maruša Mišmaš Zrimšek, Anita Horvat, Veronika Sadek in Maja Pogorevc (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Drugo medaljo je osvojila novomeška srednjeprogašica Veronika Sadek, ki je s slovensko štafeto 4 X 400 m z novim državnim rekordom 3:41,50 osvojila bron, medtem ko je v teku na 800 m s časom 2:12,34 osvojila deveto mesto.

Tilen Ovniček v finalu teka na 60 m (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Šprinter novomeške Krke Tilen Ovniček, ki je pred tednom osvojil naslov državnega prvaka, se je v Carigradu v teku na 60 m s časom 6,83 kot sedmi uvrstil v finale, kjer z za dve stotinki slabšim izidom osvojil šesto mesto. Na državnem prvenstvu je zmagal z izidom 6,82.

I. Vidmar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava