dolenjska

V SB NM sproščajo redne programe, a čakalne dobe bodo še daljše

23.2.2021 | 12:30

Foto: Bobo

Foto: Bobo

V SB NM sproščajo redne programe, a čakalne dobe bodo še daljše

Včeraj so v Sloveniji po vladnih podatkih opravili 4369 PCR testov in potrdili 899 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 20,6-odstoten. V bolnišnicah so zdravili 567 covidnih bolnikov, med njimi jih je bilo 107 na intenzivni negi. Kot dan prej je tudi včeraj umrlo osem bolnikov s covidom-19.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb znaša 767 in se je v primerjavi z dnevom prej, ko je bilo 744, nekoliko povečalo.

V primerjavi z nedeljo je bilo v ponedeljek v bolnišnicah 17 bolnikov s covidom-19 manj. Številka se je približala tisti iz sobote, ko so v bolnišnicah zdravili 566 covidnih bolnikov. Na intenzivni negi so bili v ponedeljek trije bolniki več kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe so jih odpustili 62.

V SB Novo mesto imajo tako kot včeraj tudi danes 34 covid bolnikov - enega so sprejeli in enega tudi odpustili.

V SB Brežice pa so le enega bolnika odpustili in se je tako število vseh tamkajšnjih covid bolnikov zmanjšalo na deset.

V ponedeljek so opravili tudi 35.320 hitrih antigenskih testov. Se pa, kot je znano, vse pozitivne izvide hitrih testov preverja še s PCR testi.

Novomeška bolnišnica ob manj obremenjenem covidnem oddelku sprošča redno dejavnost

V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer imajo, kot že omenjeno, danes na zdravljenju 34 covidnih bolnikov, od teh šest na intenzivnem bolnišničnem oddelku, se razmere še naprej izboljšujejo. Ker število covidnih bolnikov pada oz. je padlo na dobro tretjino zmogljivosti tega oddelka, pa so ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov začeli izvajati tudi redni program.

Covidni oddelek za zdaj ostaja v stari interni stavbi in na intenzivnem oddelku, medtem ko pljučno-infekcijsko stavbo odpirajo za redne bolnike, so sporočili iz novomeške bolnišnice.

Najdaljše čakalne vrste so sicer na področjih ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike. Predvsem na področju kardiologije oz. internistike pa ocenjujejo, da se bo čakanje še podaljšalo. Kot razlog za to so navedli vračanje bolnikov zaradi zapletov po preboleli okužbi z novim koronavirusom.

"Virus in varnostni protokoli ostajajo del našega vsakdana. Kljub bolj sproščenim dnem lahko vsak od nas pripomore, da ne bo dodatnih zaostrovanj in da bo naše zdravstvo lahko ponovno v čim večji meri normalno delovalo. Skušajmo ohraniti to, za kar smo se dolge mesece borili, in ostanimo zdravi," so še opozorili v novomeški bolnišnici.

M. K.; STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava