dolenjska

Kmalu energetska sanacija štirih stavb v Šentjerneju

24.2.2021 | 13:10 | L. Markelj

Za energetsko sanacijo bo prišla na vrsto tudi Podružnična šola Orehovica. Zgradili bodo tudi šolsko igrišče in parkirišče. (Foto: L. M.)

Za energetsko sanacijo bo prišla na vrsto tudi Podružnična šola Orehovica. Zgradili bodo tudi šolsko igrišče in parkirišče. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Občina načrtuje celovito energetsko prenovo javnih objektov v lasti Občine Šentjernej, da bi v prihodnje prihranila z energijo.

To so štiri stavbe: OŠ Šentjernej, Podružnična šola Orehovica, Kulturni center Primoža Trubarja s Krajevno knjižnico Šentjernej ter Zdravstvena postaja Šentjernej.

Energetska obnova vseh objektov je ocenjena na 2,5 milijona evrov. Občina je vlogo za sofinanciranje že decembra lani oddala na Ministrstvo za infrastrukturo za sofinanciranje energetske prenove stavb. Računa, da bodo 49 odstotkov vseh potrebnih sredstev pridobili iz kohezije, torej bo šlo za državna in evropska sredstva, ostalih 51 odstotkov pa bo kril zasebni partner, »seveda, če bomo v pogajanjih uspešni. Izbira še ni končana, s partnerjem smo v sklepnih pogajanjih. Delež občine bo tako lahko sorazmerno nizek,« pravi šentjernejski župan Jože Simončič.

Koncesijsko pogodbo z javno-zasebnim partnerjem naj bi sklenili za 15 let.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava