Novo vodstvo PP Kočevje; prejšnjega komandirja odstavili

1.3.2021 | 13:30

Od leve proti desni - Peter Preinfalk, pomočnik direktorja PU Ljubljana Rudi Ivančič in Sebastjan Kužnar (foto: PP Kočevje)

Od leve proti desni - Peter Preinfalk, pomočnik direktorja PU Ljubljana Rudi Ivančič in Sebastjan Kužnar (foto: PP Kočevje)

Silvo Košir (foto: arhiv; M. G.)

Silvo Košir (foto: arhiv; M. G.)

Z današnjim dnem je vodenje Policijske postaje Kočevje prevzel policijski inšpektor Peter Preinfalk, ki je do sedaj opravljal naloge pomočnika komandirja na Policijski postaji Grosuplje. Vodenje postaje mu je ob prisotnosti pomočnika direktorja PU Ljubljana Rudija Ivančiča, predal policijski inšpektor Sebastjan Kužnar, ki je do sedaj po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil omenjeno enoto.

Že oktobra lani smo v Dolenjskem listu poročali, da zoper (takratnega) komandirja Policijske postaje Kočevje Silva Koširja poteka postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ''zato enoto po pooblastilu vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije vodi pomočnik komandirja Sebastjan Kužnar,'' je bila takrat v odgovoru na naše poizvedovanje, ali je je bil komandir premeščen na drugo delovno mesto, ali je morda dobil odpoved delovnega razmerja in ali je bil proti njemu podan predlog za kazenski pregon, skopa Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana.

Silvo Košir je Policijsko postajo Kočevje vodil od leta 2015. Po neuradnih informacijah naj bi proti njemu tekla notranja preiskava, lani spomladi pa naj bi pri njemu doma opravili tudi hišno preiskavo.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava