dolenjska

Avtocestna policija do maja '22 tudi v Novem mestu

2.3.2021 | 07:50 | STA; M. K.

Andrej Jurič (STA)

Andrej Jurič (STA)

Generalni direktor policije Anton Olaj je na podlagi internega razpisa za direktorja uprave avtocestne policije imenoval Andreja Juriča. Sedež uprave bo v Postojni, skupno s petimi specializiranimi enotami je po poročanju časnika Delo predvidenih 283 delovnih mest. Avtocestna policija naj bi v praksi zaživela 1. aprila.

Olaj je za Delo pojasnil, da je Jurič najbolj prepričal s svojimi izkušnjami in ocenil, da je po kompetencah močno presegel protikandidate.

Pristojni so sporazum o nastanku avtocestne policije podpisali decembra lani; Jurič tedaj kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije. Ob decembrskem podpisu je novi direktor uprave avtocestne policije izrazil pričakovanje, da bo zaradi avtocestne policije nadzor na omrežju avtocest in hitrih cest učinkovitejši, bolj stalen, trajnejši, pa tudi večstranski.

Na policiji načrtujejo, da bosta v prvih mesecih leta ustanovljeni uprava avtocestne policije in specializirana enota avtocestne policije Ljubljana, preostale enote, v Celju, Mariboru, Novem mestu in Kopru pa bodo zaživele do maja prihodnje leto.

Po trenutnih projekcijah bo za delovanje avtocestne policije treba zagotoviti okoli 25 zmogljivejših označenih patruljnih vozil, deset vozil za oglede krajev, zagotoviti bo treba tudi določeno število motornih koles in civilnih vozil ter vozil za vgradnjo radarskih sistemov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

2.3.2021 5 (6) (1)Ocenimiha 
al pa če je ne bi imeli, samo folk bodo maltretirali . Ta naša AC je tu kar v redu. Kritični odseki so okol LJ, štajerska AC in odsek od LJ do Razdrtega .... pa še to večina zarad preveč prometa - predvsem tovornega.
2.3.2021 1 (1) (0)Ocenitoto 
Več kot eno leto potrebujejo za naš denar ki ga davkoplačevalci plačujemo kakšna država taka sposobnost policije zakaj smo kupovali Provide. policija če ni sposobna v 24 urah na relaciji Obrežje -Bič pokasirati 10.000,oo EUR potem je ne potrebujemo, divjakov na tem odseku avtoceste je toliko da se da pokasirati tudi veliko več, vendar pri nas je to tako kot pač je poglejte si samo avtocestni odsek Graz-Dunaj črni Pasati in Škode v njih sam policaj v civilu in kasira pri nas mora biti cela ekipa en vozi drugi gleda na radar tretji govori če govori angleško ali nemško. Poleg tega pa še kvalitetnega policista pa res ne moreš dobiti za 750 EUR plače. Dragi moji v napačno smer gremo napačni ljudje nas vodijo pa naj bodo to desni ali levi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava