šport

V Trimo prihajata črnogorska upa

3.3.2021 | 19:30 | R. N.

V Trimo prihajata črnogorska upa

Trebnje - Vodstvo rokometnega kluba Trimo Trebnje je sklenilo dolgoročno pogodbo z enima izmed najperspektivnejših črnogorskih rokometašev, levorokim Mirkom Latkovićem ter vratarjem Lazarjem Sredanovićem. Mlada upa sta podpisala petletno pogodbo s klubom, v Slovenijo pa utegneta priti že prihodnji teden in bosta naložba za prihodnost.

Tako Mirko Latković kot Lazar Sredanović prihajata iz črnogorskega kraja Cetinje, ki ima že vrsto let odlično rokometno šolo. Perspektivna rokometaša sta rojena leta 2005 in v Trebnje prihajata kot odlična naložba za prihodnost, saj bosta že od prvega treninga pod taktirko Uroša Zormana na treningih prve ekipe.

Latković, ki v višino meri 195 centimetrov, je med drugim že okusil igranje v članski ekipi serijskega črnogorskega prvaka Lovćena. Črnogorska rokometna zveza ga je celo izbrala za najboljšega mladega rokometaša v minulem koledarskem letu.

Sredanović ima pri šestnajstih letih že 196 centimetrov in velja za enega izmed najobetavnejših čuvajev mreže v balkanski regiji. Med drugim redno nosi dres črnogorske kadetske izbrane vrste.

»Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili za dolgoročno sodelovanje z nadarjenima Črnogorcema. Gre za najbolj perspektivna črnogorska rokometaša generacije 2005. S sklenitvijo dogovora o dolgoročnem sodelovanju sledimo naši strategiji, da v Trebnje pripeljemo mlade igralce, ki imajo potencial. Naša naloga je, da jima nudimo najboljše možne pogoje za razvoj in tako skrbimo za ustrezen nabor kakovosti za člansko ekipo trebanjskih levov,« je dejal Anton Janc, predsednik Trima.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava