Delovne nesreče - na enega padlo drevo, drugi padel z lestve, tretji v hišo z motokultivatorjem

4.3.2021 | 14:30

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv DL)

Včeraj okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu na Šmarčni na območju PP Sevnica. 76-letni moški je obrezoval drevje in padel z lestve z višine okoli treh metrov. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.

O nesreči pri delu v gozdu so bili trebanjski policisti obveščeni nekaj pred 11. uro. Med podiranjem dreves je na 79-letnega moškega padlo požagano drevo. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Popoldne pa so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu z motokultivatorjem. Po prvih zbranih obvestilih se je nesreča zgodila na dvorišču stanovanjske hiše, kjer 37-letni moški zaradi napake na sistemu zaviranja motokultivatorja ni uspel ustaviti in se je zaletel v hišo. V nesreči se je lažje poškodoval.

Pijan zletel s ceste

Sinoči nekaj pred 23. uro so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči pri Gornjem Pijavškem. 32-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. V nesreči se ni poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligrama alkohola. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer včeraj intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Na območju Sevnice so zaradi nasilja v družini posredovali v treh primerih in osumljencem izrekli ukrep prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi (kot omenjeno) nesreč pri delu, iskanja pogrešanih oseb in požarov.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava