dolenjska

Bo nekdanja županja dokončno izgubila županski stolček?

15.3.2021 | 18:20 | J. K.

Marjan Hribar in Bernardka Krnc, leta 2018 oba (še) nasmejana v predvolilni tekmi. (foto: arhiv; L. M.)

Marjan Hribar in Bernardka Krnc, leta 2018 oba (še) nasmejana v predvolilni tekmi. (foto: arhiv; L. M.)

Šmarješke Toplice - Sodni epilog očitno dobiva zgodba, ki se vleče kot jara kača že od lokalnih volitev 2018. Takrat je prejšnjo županjo Bernardko Krnc zelo tesno – z dvema glasovoma več - premagal sedanji župan Marjan Hribar. Ker je prepričana, da je bila ogoljufana, da občinska volilna komisija ni pravilno preštela glasov in še zaradi nekaterih drugih kršitev, se je pritožila na upravno sodišče. Ker ni ugodilo njeni pritožbi, je njen pooblaščenec odvetnik Damijan Zagorc vložil ustavno pritožbo. Ustavno sodišče je sodbo upravnega sodišča razveljavilo in mu podalo napotke za ponovno obravnavo.

Po zadnji obravnavi je upravno sodišče primer zaključilo. Odvetnik Zagorc je povedal, da je sodišče zavrnilo večino njihovih dokaznih predlogov, ugodilo pa je večini dokaznih predlogov nasprotne strani, torej župana Hribarja in občinske volilne komisije, tudi v primerih, ko so se ti nanašali na ista vprašanja, kot njihovi dokazni predlogi.

Sodišče ima za odločitev 30 dni časa. Zagorc je še pojasnil, da sicer obstaja možnost ponovne ustavne pritožbe, ali jo bodo vložili, se bodo odločili, ko bodo imeli v rokah odločitev upravnega sodišča.

‹ nazaj

Komentarji (4)

17.3.2021 7   (7)   (0)   OceniFelix 
Zdaj kar je je,leta hitro bežijo,drugo leto so volitve,napake ne bomo več ponovili,g. Hribar se zaveda da mu je to prvi in zadnji mandat. Škoda za izgubljena leta,občina stagnira ( razen seveda določenih in njega). Če se bo gospa odločila zopet kandidirati ga bo povsem povozila,pa ne ,,samo,,za dva glasova.
18.3.2021 3   (3)   (0)   Ocenimiha 
Mah kaj pa vem, smo pa fontano dobili, pa Pahor nas je obiskal ... Samo kaj ko pa ne mara cvička, tako kot Vućić ne malvazije .... Pa glih lani ko sem ekstra mešanico naredil, sem vlil kar v sod s kisom, ker sem unga ta druzga rabil za ribano zelje...
18.3.2021 1   (1)   (0)   Ocenimartin 
Definitivno je fontana velika pridobitev za kraj. Dobra ideja.
9.4.2021–2   (0)   (2)   OceniLojzekov stric 
Bernarda ne bos vec zupanja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava