Na Javorovici še zadnja preživela borka Malči Jakša – Miša; letos le polaganje vencev

17.3.2021 | 10:15

Foto: Občina Šentjernej

Javorovica - V organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB Šentjernej, Občine Šentjernej, Skupnosti borcev brigade Ivana Cankarja, Skupnosti borcev Gorjanskega bataljona in Gorjanske čete so včeraj na Javorovici položili vence v spomin na tragične dogodke 16. marca 1944.

Zaradi ukrepov zajezitve širitve virusa COVID-19 je komemoracija in spominska slovesnost potekala v drugačni obliki, sporočajo iz šentjernejske občine. Delegacije so se le poklonile v spomin IV. bataljonu Cankarjeve brigade.

Zbrani so se poklonili 113 padlim borcem IV. bataljona Cankarjeve brigade, ki so padli pred 77. leti. Dogodek je bil organiziran v skladu z določili NIJZ in ukrepi Vlade RS, dodajajo na občini.

Med prisotnimi sta bila tudi še zadnja preživela borka Cankarjevega bataljona 99-letna Malči Jakša – Miša (partizanka in bolničarka) in Šentjernejčan Stanko Kušljan (partizan), ki bo letos dopolnil 102 leti. Padlim borcem se je poklonilo devet delegacij, med drugim tudi župan Občine Šentjernej Jože Simončič.

M. K.

Galerija

Komentarji (3)

4d nazaj–10   (5)   (15)   OceniLojzekov stric 
Kdaj bo delegacija borcev polozila venec na katerega od 750 grobisc .
4d nazaj 12   (14)   (2)   Ocenimiha 
nikol pa še takrat ne .... mimgrede, kdaj se bodo tvoji opravičili vsem tistim družinam, kjer so jim zažgali mamo, hčerko ... ? Tam pri Krškem je en tak velik kup ki je nastal iz tega naslova.
1d nazaj 5   (6)   (1)   Ocenirim 
Lojzekov stric-dokler bodo izdajalci človeški izmeček ne bo polaganja vencev od poštenih ljudi.Že Nemci so imeli načrt za lividacijo svojih hlapcev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava