kronika

Višje sodišče razveljavilo sodbo proti Turku

8.4.2021 | 13:30 | B. B.

Sodišče je sodbo Borutu Turku razveljavilo, mu je pa podaljšalo pripor. (Foto: B. B., arhiv DL)

Sodišče je sodbo Borutu Turku razveljavilo, mu je pa podaljšalo pripor. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto, Ljubljana - Višje sodišče v Ljubljani je razveljavilo sodbo zoper Boruta Turka, ki je bil na Okrožnem sodišču v Novem mestu januarja letos  za umor partnerke Romane Muhič obsojen na 24 let zapora, nam je povedal Turkov zagovornik Borut Škerlj. Višje sodišče je odredilo novo sojenje z novim senatom.

Na sodbo novomeškega okrožnega sodišča sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo. Višje sodišče je pritožbo obravnavalo 31. marca, sklep o razveljavitvi sodbe pa so stranke prejele nekaj dni kasneje, skupaj s sklepom o podaljšanju pripora za Boruta Turka. Sodišče bo sodbo z obrazložitvijo izdalo v prihodnjih dneh, ko bo tudi jasno, na podlagi katerih argumentov je sprejelo svojo odločitev.

Kot nam je povedal Škerlj, je sodišče pritožbo tožilstva zavrnilo, pritožbi obrambe pa ugodilo. Ta se je v svoji pritožbi sklicevala predvsem na napačno pravno kvalifikacijo dogodka. Trdijo, da ni šlo za umor, ampak za uboj na mah ali kvečjemu uboj. Pritožili so se tudi na ugotovitve v zvezi s Turkovo prištevnostjo v času dogodka.

"Sodba na prvi stopnji me je presenetila. Glede na kakovost vodenja obravnave je bila na koncu izrečena kazen zelo stroga. Kadar je bilo sodišče v dvomu, se je vsaj štirikrat  odločilo v breme obrambe," je sojenje v Novem mestu komentiral Škerlj.

Borut Turk do nadaljnjega ostaja v priporu v Ljubljani.

‹ nazaj

Komentarji (1)

8.4.2021 13 (14) (1)Ocenitapravpodgurc 
Uboj, umor, na mah......upam da odvetnike, ki se sprenevedajo pri obrambi nekoga ki je ubil človeka, čaka pravica na drugem svetu. Dripac je ubil človeka, 24 let je absolutno premalo za to. 40 pa navzgor!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava