Sredi Šmarjete letalo na strehi hotela

16.4.2021 | 14:30

Nekdanja Karlovškova hiša, ki jo obnavljajo. Prizidek bo hotel, na strehi pa bo letalo, v katerem bo apartma za dve osebi.

Nekdanja Karlovškova hiša, ki jo obnavljajo. Prizidek bo hotel, na strehi pa bo letalo, v katerem bo apartma za dve osebi.

Letalo je tu le začasno, stalo bo na vrhu strehe bližnjega hotela.

Letalo je tu le začasno, stalo bo na vrhu strehe bližnjega hotela.

Miha in Nina Gregorčič

Miha in Nina Gregorčič

Šmarjeta - V Šmarjeti že nekaj časa buri duhove veliko potniško letalo sredi travnika med Domom sv. Marjete in farno cerkvijo.

»To bo velik dodatek naši zgodbi v Šmarjeti, obnovljenemu Dvorcu Gregorčič - letalo na ravni strehi prizidka, v katerem bo apartma za dve osebi, zraven pa še manjši bazen, česar ni nikjer v Evropi. Od tu bo krasen razgled po vsej Šmarjeti,« pripoveduje domači podjetnik Miha Gregorčič, ki je lani marca na trgu v Šmarjeti kupil nekdanjo Gostilno cviček oz. v zadnjem času Gostilno Žura, ki pa je bolj kot ne nazadovala.

Skupaj z ženo Nino, mag. inž. elektrotehnike, s katero že dobro leto dni vodita podjetje MGi group, sta se ambiciozno lotila obnove in dozidave znane Karlovškove hiše nasproti cerkve sv. Marjete, rojstne hiše raziskovalca in strokovnjaka za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino, raziskovalca ljudske umetnosti, gradbenika in slikarja Jožeta Karlovška (1900 – 1963), na katerega so domačini zelo ponosni.

Obnova in dozidava se zdaj bližata h koncu. Gregorčičeva upata, da bo naložba kljub koronačasu in težavam, povezanih z njim, konec maja zaživela. Otvoritev načrtujejo 27. maja.

Več o letalu, pa o načrtih, med katere v Gregorčičevem dvorcu sodijo še hotel, restavracija, vinoteka, wellness in ogromen vrt na trgu ter še kaj v prihodnosti, pa si preberite v novi tiskani številki Dolenjskega lista.

Besedilo in foto: L. Markelj, fotke z drona: osebni arhiv MG

Galerija

Komentarji (4)

17.4.2021 6   (7)   (1)   Ocenidelec 
Od kje naenkrat vsa ta silna obsedenost na Dolenjskem, z umestitvijo letal v ponudbo prenočišč? Razumljivo bi bilo, da se to ponudi na domačiji nekdanjega slovesnega pilota ali pa konstruktorja letal oziroma na lokaciji, ki je zgodovinsko znana po letalcih, letenju in podobno.
17.4.2021 16   (17)   (1)   OceniTineBine 
Pri Dolenj'cu niso vedeli kam z letalom in so "nategnili" nekoga, ki ne ve kam z denarjem. Volk sit in koza cela! Zavod za varstvo kulturne dediščine, ki se načeloma vtika v vsaka vrata na starih hišah, je zagotovo navdušen!
17.4.2021 4   (6)   (2)   Ocenipejpr 
Totalno brez okusa. Ampak važno, da smo prvi v Evropi.
23.4.2021 2   (3)   (1)   OceniKlobcar 
Škoda, da lastnik poleg denarja nima tudi okusa za estetiko. Že na svojo predemenzionirano hišo je namestil neko skropucalo. Včasih so rekli: “Kako došlo, tako prošlo”.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava